Καμία θέση για τους «Σπαρτιάτες» στη Γιορτή της Δημοκρατίας

Καμία θέση για τους «Σπαρτιάτες» στη Γιορτή της Δημοκρατίας Facebook Twitter
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον Σαϊντού Καμαρά, αριστούχο μαθητή από τη Γουινέα. Φωτ: EUROKINISSI
0

Κανένας βουλευτής από το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα των Σπαρτιατών αλλά ούτε και ο επικεφαλής τους, Βασίλης Στίγκας, πρόκειται να περάσουν τις πύλες του Προεδρικού Μεγάρου, για την καθιερωμένη δεξίωση για τη γιορτή της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου.

Το παραπάνω θεωρείται κάτι περισσότερο από αυτονόητο για την Προεδρία της Δημοκρατίας και κατηγορηματικά «απαντά» σε αθώες και μη απορίες για το ενδεχόμενο συνύπαρξης ακραίων κομματικών σχηματισμών με την υγιή πλευρά του πολιτικού μας κόσμου.

Τιμώντας, φέτος, την 49η επέτειο από την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα μας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δίνει γι’ άλλη μια φορά το στίγμα της, αφήνοντας «εκτός» τους εκπροσώπους της χρυσαυγίτικης ρητορικής και τα πολιτικά «ορφανά» του έγκλειστου καταδικασμένου νεοναζί, Ηλία Κασιδιάρη. 

Ουσιαστικά, η Προεδρία της Δημοκρατίας κρίνει ως αυτονόητη αυτή τη στάση αφού είναι προφανές ότι οι ακραίες ιδεολογίες δεν ταιριάζουν με το πνεύμα και τον συμβολισμό της γιορτής για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ορισμένοι, μάλιστα, θυμίζουν ότι ούτε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, είχε κληθεί στο Προεδρικό Μέγαρο όσο το νεοναζιστικό μόρφωμα του βρισκόταν εντός του Κοινοβουλίου.  

Συγχρόνως, εκτός απ’ τους πολιτικούς αρχηγούς των άλλων κομμάτων και της αντιπροσωπείας των βουλευτών, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έχει απευθύνει πρόσκληση σε προσωπικότητες απ’ όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών, σε αντιστασιακούς και επιστήμονες που πρωτοπορούν στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Υγείας, της Γενετικής και φυσικά σε εκπροσώπους κύρους του Πολιτισμού.

Επίσης, στους κήπους της Ηρώδου Αττικού θα παρευρίσκονται επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δάσκαλοι και καθηγητές σχολείων από τα ακριτικά μας νησιά αλλά και γνωστοί αθλητές.

Μάλιστα, να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προωθεί μια διαφορετική ατζέντα από τα συνηθισμένα καθώς και στο παρελθόν έχει επιλέξει να τιμήσει συνειδητά συγκεκριμένους και ξεχωριστούς συμπολίτες μας.

Στις προηγούμενες γιορτές της Δημοκρατίας είχαν κληθεί να παραστούν πιλότοι οι οποίοι συμμετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών,εκπρόσωποι Γυναικείων Οργανώσεων, δομών Κοινωνικής Πρόνοιας Θυμάτων Βίας και Προστασίας Ανηλίκων, μέλη της Επιτροπής Διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής Για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ αλλά και πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM