Η Σακελλαροπούλου στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων - «Να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας»

Η Σακελλαροπούλου στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων - «Να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την ανάγκη για έμπρακτη αλληλεγγύη απέναντι στους ευάλωτους τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την επίσκεψή της στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για τη νέα δομή, με κέντρο ημέρας, υπνωτήριο και ξενώνα, που άρχισε να λειτουργεί στις 8 Απριλίου. Η κ. Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με άστεγους και εργαζόμενους, ενώ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η Σακελλαροπούλου στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων - «Να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας» Facebook Twitter
EUROKINISSI

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να υπογραμμίσω με την παρουσία μου πόσο σημαντική είναι για τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν σπίτι να μείνουν, η δημιουργία αυτού του πολυδύναμου Κέντρου από τον δήμο της Αθήνας», δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου μετά την επίσκεψη.

Η Σακελλαροπούλου στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων - «Να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας» Facebook Twitter
EUROKINISSI

«Η κρίση της πανδημίας κατέστησε ακόμη πιο επείγουσα την ανάγκη της μέριμνας για τους πλέον ευάλωτους ανάμεσά μας. Είναι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, πολλοί έχουν προβλήματα υγείας, αρκετοί είναι ηλικιωμένοι. Οφείλουμε να τους θωρακίσουμε ενάντια στην ασθένεια, να τους περιβάλλουμε με τη φροντίδα μας, με δυο λόγια, να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας», πρόσθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κατέληξε: «Γι' αυτό και χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Δήμου, με την ευχή να πολλαπλασιαστούν τέτοιες δομές».

Η Σακελλαροπούλου στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων - «Να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας» Facebook Twitter
EUROKINISSI
Η Σακελλαροπούλου στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων - «Να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας» Facebook Twitter
EUROKINISSI

Το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων στεγάζεται σε ένα συγκρότημα τριών επταώροφων πολυκατοικιών που περιλαμβάνει 55 ανακαινισμένα διαμερίσματα, με κουζίνα και μπάνιο και απαρτίζεται από τρεις επιμέρους δομές: Το Υπνωτήριο, όπου κάθε άστεγος μπορεί χωρίς ιδιαίτερες γραφειοκρατικές διαδικασίες να βρει ένα ασφαλές καταφύγιο, τον Ξενώνα βραχείας φιλοξενίας, όπου οι φιλοξενούμενοι βρίσκουν στέγη, σίτιση αλλά και όλη την ιατρική, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη που χρειάζονται για να επανενταχθούν στην κοινωνία και το Κέντρο Ημέρας, όπου οι άστεγοι συμπολίτες μας μπορούν να καλύψουν βασικές, καθημερινές τους ανάγκες (ατομικό λουτρό, πλύσιμο ρούχων, σίτιση).

Συνολικά 300 άτομα φιλοξενούνται σε δομές του Δήμου Αθηναίων. Εκτός από τους 200 στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων άλλοι 70 στον Ξενώνα Τοξικοεξαρτημένων και 30 στην Εστία των Αθηνών, ενώ προστίθενται κι άλλοι.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM