Η Μέρκελ δήλωσε πως δεν θα κάνει καμία «έκπτωση» στον Μητσοτάκη - Σχολίασε και τη σχέση της με τον Τσίπρα

Η Μέρκελ δήλωσε πως δεν θα κάνει καμία «έκπτωση» στον Μητσοτάκη - Σχολίασε και τη σχέση της με τον Τσίπρα Facebook Twitter
1

Στη θερινή συνέντευξη Τύπου η καγκελάριος χαιρέτισε το οικονομικό πρόγραμμα της νέας ελληνικής κυβέρνησης και του Κυριάκου  Μητσοτάκη, αλλά και πως περιμένει να δει αν θα αποδώσει.


Παρ΄ ότι εκτιμά πως το οικονομικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας και στην απελευθέρωση του αναπτυξιακού δυναμικού, δεν πρόκειται να υπάρξει «έκπτωση» αναφορικά με το χρέος επειδή άλλαξε η κυβέρνηση στην Ελλάδα, τόνισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη θερινή της συνέντευξη τύπου την Παρασκευή το πρωί στο Βερολίνο.

«Θα πρέπει να δούμε τώρα ποιες εξελίξεις θα προκύψουν», δήλωσε. «Πολύ θετικό» πάντως είναι ότι η Ελλάδα κατάφερε να βγει ξανά με ένα ομόλογο στις αγορές το οποίο αξιολογήθηκε «πολύ καλά». Η καγκελάριος κατέστησε σαφές ότι οι όποιες συζητήσεις για το ελληνικό χρέος θα γίνουν στην Κομισιόν και στο Eurogroup. Σε ό,τι αφορά τον κ. Μητσοτάκη «θα πρέπει να δούμε το τι θα πράξει και πώς»

Σε ό,τι αφορά τη σχέση της με τον απερχόμενο έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η καγκελάριος εξήρε για μια ακόμη μια φορά το επίπεδο της σχέση που διατηρούσαν. Παρά το μεγάλο αριθμό των πολιτικών διαφορών που «φυσικά» υπήρχαν, συνεργάστηκε μαζί του «πάρα πολύ καλά», πράγμα που δεν ήταν δεδομένο. Κατάφεραν να δημιουργήσουν ήδη από την πρώτη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο το 2015 μια «σχέση εμπιστοσύνης» που ήταν «ανοιχτή, ειλικρινή και έντιμη».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Άλλη μια επιβεβαίωση πως από το 15 ο Τσίπρας κορόιδευε μες τα μούτρα το πόπολο πως έκανε επανάσταση. 1/4 Έλληνες φυσικά γουστάρουν ψέματα στη μάπα τους.