Η Μέρκελ βάζει τέλος στις προσδοκίες Τσίπρα για πολιτική διαπραγμάτευση: «Βρείτε τα με τους θεσμούς»

Η Μέρκελ βάζει τέλος στις προσδοκίες Τσίπρα για πολιτική διαπραγμάτευση: «Βρείτε τα με τους θεσμούς» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti
0

Τέλος στις προσδοκίες της Αθήνας να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση με πολιτική διαπραγμάτευση φαίνεται πως έθεσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη σημερινή συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα στη Μάλτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, η Μέρκελ παρέπεμψε τον πρωθυπουργό στους θεσμούς, δηλαδή σε τεχνικό επίπεδο, για να λυθούν τα ζητήματα που εκκρεμούν στη διαπραγμάτευση. «Βρείτε τα με τους θεσμούς, και μετά μπορούμε να προχωρήσουμε γρήγορα και να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο», φέρεται να είπε η καγκελάριος.

Η ενημέρωση κυβερνητικών πηγών ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ανάληψη πρωτοβουλιών για να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο, προφανώς αφορά πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση, επισημαίνει η Καθημερινή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ουσιαστικά η απάντηση προς την Αθήνα είναι ότι καθίσταται μονόδρομος η οδός του συμβιβασμού με το ΔΝΤ για τα ανοιχτά ζητήματα, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM