ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Η Γεροβασίλη ανακοίνωσε τον αριθμό των δημ. υπαλλήλων και υποστήριξε ότι έχουν γίνει μόνο 300 προσλήψεις

Η Γεροβασίλη ανακοίνωσε τον αριθμό των δημ. υπαλλήλων και υποστήριξε ότι έχουν γίνει μόνο 300 προσλήψεις Facebook Twitter
0

Σε κάθε περίπτωση θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα τον κανόνα «ένα προς τέσσερα» με βάση το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έχουμε συμφωνήσει με τους θεσμούς για τις προσλήψεις και αποχωρήσεις στο Δημόσιο, δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά.

 

Παράλληλα, επεσήμανε ότι σε σχέση με τις προσλήψεις των συμβασιούχων συμφωνήθηκε με τους θεσμούς να μην ξεπεραστεί το 2017 ο μέσος όρος του 2016, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση μέσα από τη σκληρή διαπραγμάτευση που έκανε, κατάφερε να εξαιρεθούν από τον κανόνα και να μην ισχύσουν οι περιορισμοί για τις υπηρεσίες που ασχολούνται με την υποδοχή των προσφύγων και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

 

Όπως ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, το μόνιμο προσωπικό στο Δημόσιο ανέρχεται σήμερα στους 566.022 υπαλλήλους έναντι 565.671 που ήταν τον Δεκέμβριο του 2016, σημειώνοντας ότι υπήρξε μια αύξηση 300 ατόμων, αριθμός που είναι εντός των ορίων που έχουν τεθεί.

 

Αναφορικά με τους συμβασιούχους, η κ. Γεροβασίλη είπε ψευδώς αναγράφεται ότι ανέρχονται στους 76.000 περίπου τονίζοντας ότι οι 42.700 συμβάσεις αφορούν τον κρατικό προϋπολογισμό ενώ από αυτούς οι 30.000 πληρώνονται από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που είναι άλλη κατηγορία.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργαντάς έκανε λόγο για αντιφατικές δηλώσεις υπουργών σχετικά με τις προσλήψεις στο Δημόσιο τονίζοντας ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί αν τα 2.500 αιτήματα περίπου που υπάρχουν στους δήμους για συμβασιούχους στο τομέα της καθαριότητας θα ικανοποιηθούν.

 

Η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι το θέμα προσλήψεων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων είναι αρμοδιότητα των δημάρχων και δεν επηρεάζουν τον κρατικό προϋπολογισμό γιατί οι δημότες πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη.

 

«Το μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί επί σειρά ετών δεν έγιναν προσλήψεις. Ο κάθε δημότης πληρώνει ανταποδοτικά τέλη και πρέπει να έχει αξιοπρεπείς υπηρεσίες καθαριότητας. Σε κάθε περίπτωση το μόνιμο προσωπικό για τη καθαριότητα δεν εμπίπτει στο κανόνα προσλήψεων ένα προς τέσσερα. Οι θέσεις θα καλυφθούν με βάση τα αιτήματα των δήμων», αντέτεινε η κ. Γεροβασίλη.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Πολιτική
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Ερντογάν: Μενού «συμφιλίωσης» για το γεύμα Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο

Πολιτική / Επίσκεψη Ερντογάν: Μενού «συμφιλίωσης» για το γεύμα Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο

Διπλωματία με κοινές -και για τους δύο λαούς- γεύσεις στο μενού του γεύματος εργασίας ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με υπουργούς των κυβερνήσεών τους
NEWSROOM