Η Εισαγγελία Διαφθοράς ξεκίνησε έρευνα για την πώληση αυτού του ακινήτου του Γιάννου Παπαντωνίου στη Σύρο

Η Εισαγγελία Διαφθοράς ξεκίνησε έρευνα για την πώληση αυτού του ακινήτου του Γιάννου Παπαντωνίου στη Σύρο Facebook Twitter
0

Στο στόχαστρο της εισαγγελίας Διαφθοράς τίθεται η πώληση του ακινήτου που διέθεταν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του στη Σύρο.

 

Με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, ξεκίνησε νέα έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, με αντικείμενο την πώληση το 2016, του ακινήτου στη Σύρο. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ζητά από τους συναδέλφους της που θα ασχοληθούν με το θέμα, να εξετάσουν αν η μεταβίβαση είναι εικονική, όσο και θέματα φορολογικής διοίκησης: πώς το ζευγάρι εξασφάλισε φορολογική ενημερότητα ώστε να προχωρήσει η αγοραπωλησία του επίμαχου ακινήτου, εφόσον είχαν φορολογικές εκκρεμότητες.

 

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με σκοπό πολύ σύντομα η εισαγγελία Διαφθοράς να έχει απαντήσεις για τη μεταβίβαση του συγκεκριμένου ακινήτου, καθώς το θέμα κρίνεται πολύ σημαντικό για την εξέλιξη της γενικότερης έρευνας που αφορά το ζεύγος Παπαντωνίου, στο οποίο πριν από λίγες ημέρες απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, μετά την απαγγελία κατηγορίας για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων σε βάρος του.

 

Σημειώνεται ότι οι εισαγγελικές και οι δικαστικές αρχές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων που έχουν ζητήσει από την Ελβετία για δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που έχουν εντοπιστεί σε πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και συνδέονται με τον πρώην υπουργό.

 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να έχει προχωρήσει στην Ελβετία σε νομικές διαδικασίες ώστε να αποτραπεί η άρση της τραπεζικής ασυλίας και να μην ανοίξουν οι λογαριασμοί αυτοί.

 

Ο ένας από τους επίμαχους λογαριασμούς εντοπίστηκε πρόσφατα και από τα αρχεία της λίστας «Μπόργιανς», ενώ οι άλλοι δύο είχαν προκύψει από τη λίστα «Λαγκάρντ».

 

Οι έρευνες των δικαστικών αρχών στους λογαριασμούς του ζεύγους Παπαντωνίου στην Ελβετία, αφορούν ενδεχόμενη σύνδεσή τους με παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα επί των ημερών του πρώην υπουργού στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ θα εξεταστεί και κάθε πιθανότητα να συνδέονται και με προγενέστερη πολιτική παρουσία του πρώην υπουργού. 

 

Σημειώνεται ότι όταν έγινε γνωστή η πώληση του εξοχικού, το σάιτ της Σύρου cyclades24.gr, είχε γράψει ότι πουλήθηκε σε ελληνοαμερικανικό επιχειρηματία με τιμή πώλησης τα 1,8 εκ. ευρώ.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ, cyclades24.gr

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM