Η Εισαγγελία Διαφθοράς ξεκίνησε έρευνα για την πώληση αυτού του ακινήτου του Γιάννου Παπαντωνίου στη Σύρο

Η Εισαγγελία Διαφθοράς ξεκίνησε έρευνα για την πώληση αυτού του ακινήτου του Γιάννου Παπαντωνίου στη Σύρο Facebook Twitter
0

Στο στόχαστρο της εισαγγελίας Διαφθοράς τίθεται η πώληση του ακινήτου που διέθεταν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του στη Σύρο.

 

Με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, ξεκίνησε νέα έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, με αντικείμενο την πώληση το 2016, του ακινήτου στη Σύρο. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ζητά από τους συναδέλφους της που θα ασχοληθούν με το θέμα, να εξετάσουν αν η μεταβίβαση είναι εικονική, όσο και θέματα φορολογικής διοίκησης: πώς το ζευγάρι εξασφάλισε φορολογική ενημερότητα ώστε να προχωρήσει η αγοραπωλησία του επίμαχου ακινήτου, εφόσον είχαν φορολογικές εκκρεμότητες.

 

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με σκοπό πολύ σύντομα η εισαγγελία Διαφθοράς να έχει απαντήσεις για τη μεταβίβαση του συγκεκριμένου ακινήτου, καθώς το θέμα κρίνεται πολύ σημαντικό για την εξέλιξη της γενικότερης έρευνας που αφορά το ζεύγος Παπαντωνίου, στο οποίο πριν από λίγες ημέρες απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, μετά την απαγγελία κατηγορίας για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων σε βάρος του.

 

Σημειώνεται ότι οι εισαγγελικές και οι δικαστικές αρχές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων που έχουν ζητήσει από την Ελβετία για δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που έχουν εντοπιστεί σε πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και συνδέονται με τον πρώην υπουργό.

 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να έχει προχωρήσει στην Ελβετία σε νομικές διαδικασίες ώστε να αποτραπεί η άρση της τραπεζικής ασυλίας και να μην ανοίξουν οι λογαριασμοί αυτοί.

 

Ο ένας από τους επίμαχους λογαριασμούς εντοπίστηκε πρόσφατα και από τα αρχεία της λίστας «Μπόργιανς», ενώ οι άλλοι δύο είχαν προκύψει από τη λίστα «Λαγκάρντ».

 

Οι έρευνες των δικαστικών αρχών στους λογαριασμούς του ζεύγους Παπαντωνίου στην Ελβετία, αφορούν ενδεχόμενη σύνδεσή τους με παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα επί των ημερών του πρώην υπουργού στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ θα εξεταστεί και κάθε πιθανότητα να συνδέονται και με προγενέστερη πολιτική παρουσία του πρώην υπουργού. 

 

Σημειώνεται ότι όταν έγινε γνωστή η πώληση του εξοχικού, το σάιτ της Σύρου cyclades24.gr, είχε γράψει ότι πουλήθηκε σε ελληνοαμερικανικό επιχειρηματία με τιμή πώλησης τα 1,8 εκ. ευρώ.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ, cyclades24.gr

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM