Η Ε.Ε. προειδοποιεί: Μη χρησιμοποιείτε τον κορωνοϊό για να υπονομεύσετε τη δημοκρατία

Η Ε.Ε. προειδοποιεί: Μη χρησιμοποιείτε τον κορωνοϊό για να υπονομεύσετε τη δημοκρατία Facebook Twitter
Η Ε.Ε. προειδοποιεί: Μη χρησιμοποιείτε τον κορωνοϊό για να υπονομεύσετε τη δημοκρατία (Eurokinissi)
1

Προειδοποίηση προς τις ευρωπαϊκές χώρες να μη χρησιμοποιούν τα έκτακτα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού για να υπονομεύσουν τον θεσμό της δημοκρατίας, απηύθυναν οι Βρυξέλλες.

«Είναι πρωτεύουσας σημασίας τα έκτακτα μέτρα κατά του κορωνοϊού να μη γίνουν εφαλτήριο για την υπονόμευση των θεμελιωδών μας αρχών και αξιών» είπε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Τύπου» πρόσθεσε.

Επισήμανε, δε, ότι τα έκτακτα μέτρα «πρέπει να περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα και αυστηρά μέτρα πρόληψης – δεν πρέπει να διαρκέσουν επ' αόριστον».

Αφορμή γι' αυτή την κίνηση από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτέλεσε η απόφαση για τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η ουγγρική κυβέρνηση κατά του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας συμφώνησε να παραχωρήσει στον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν το δικαίωμα να αποφασίζει για τα μέτρα με διάταγμα, χωρίς να περιλαμβάνεται χρονικός περιορισμός στον νέο νόμο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Ουγγαρίας, Ζόλταν Κόβακς, έσπευσε να απαντήσει στην πρόεδρο της Κομισιόν μέσω Twitter: «Συμφωνούμε απόλυτα. Γι' αυτόν τον λόγο η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουγγαρία και η λήψη ακραίων μέτρων είναι σύμφωνες με τις Συνθήκες και το Ουγγρικό Σύνταγμα και στοχεύουν αποκλειστικά στην καταπολέμηση του κορωνοϊού. Στηρίζουν τις αξίες της Ε.Ε., το κράτος δικαίου, την ελευθερία του Τύπου».

Με πληροφορίες του Guardian/BBC 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Η Ελλάδα αλλάζει ψηφιακά, ευκολότερη η καθημερινότητα του πολίτη

Πολιτική / Μητσοτάκης από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Τον τελευταίο χρόνο προστέθηκαν στο Δημόσιο 300 ψηφιακές υπηρεσίες»

Παρουσιάστηκαν επίσης τρία έγγραφα που θα προστεθούν στο Gov.gr Wallet και η δυνατότητα με παροχής συναίνεσης (consent), που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιτρέπει την άντληση δεδομένων για την εύκολη εξυπηρέτησή του
LIFO NEWSROOM
Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

Πολιτική / Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

«Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να "ευχαριστήσει" τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Μενδώνη για Πολάκη: «Η νέα σεξιστική επίθεσή του επιβάλλει στον Κασσελάκη να τον στείλει σπίτι του»

Πολιτική / Μενδώνη για Πολάκη: «Η νέα σεξιστική επίθεσή του επιβάλλει στον Κασσελάκη να τον στείλει σπίτι του»

«Οφείλει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή για τους αντιπρόσωπους του ελληνικού λαού που "στέλνουν στο σπίτι τους τις γυναίκες"» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια