Η ανοιχτή πόρτα του χρέους και ο αυτοσαρκασμός της Μέρκελ

Η ανοιχτή πόρτα του χρέους και ο αυτοσαρκασμός της Μέρκελ Facebook Twitter
1

Στην επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα αναφέρεται η γαλλική Figaro, που στέκεται στην επίγνωση του πόσο αδύναμη είναι η συμπάθεια για αυτήν στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Ελπίζω ότι όταν θα πάτε στο σπίτι απόψε και μιλήσετε με τους φίλους σας, να τους πείτε ότι συναντηθήκαμε», είπε η κ. Μέρκελ σε νέους επιχειρηματίες που συνάντησε στο Χίλτον.

«Πέρα από την αυτο-αποδοκιμασία, η Γερμανίδα Καγκελάριος ήρθε να ακούσει, σε αυτή τη γρήγορη επίσκεψη, τα παράπονα των τοπικών επιχειρηματιών και να αναγνωρίσει τις προσπάθειες της χώρας», σημειώνει η εφημερίδα, τονίζοντας ότι αυτό έγινε μια ημέρα μετά την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Στους γάλλους μιλά και ο οικονομολόγος Ιάσων Μανωλόπουλος ο οποίος λέει ότι «τώρα που η χώρα άρχισε να δανείζεται η κρίση χρέους έχει τελειώσει».

Εκτιμά επίσης ότι η επίσκεψη της Μέρκελ είναι ένας τρόπος να πεί εν όψει ευρωεκλογών ότι όλες οι χώρες, εκτός της Κύπρου, έχουν βγει στις αγορές, επομένως οι πολιτικές λιτότητας αποδίδουν καρπούς.

Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρεται στα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας και στο ειδικό διάταγμα που απαγορεύει τις συγκεντρώσεις ώστε «να μην επαναληφθούν σκηνές από την 9η Οκτωβρίου του 2012, όταν κάποιοι διαδηλωτές ήταν ντυμένοι ως SS στην πρώτη επίσκεψη Μέρκελ».  

Υπάρχει αναφορά και στις διαδηλώσεις που έγιναν στις οποίες, όπως τονίζει ο κ. Μανωλόπουλος, η προσέλευση ήταν μικρή, λόγω της γενικευμένης κόπωσης.

Για το χρέος οι Γάλλοι εκτιμούν ότι η πόρτα παραμένει ανοιχτή για την αναδιάρθρωση του, αφού πρώτα επιβεβαιωθεί το πλεόνασμα στις 23 Απριλίου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM