Χρυσαυγίτες δέρνουν μετανάστες στον Ηλεκτρικό

Χρυσαυγίτες δέρνουν μετανάστες στον Ηλεκτρικό Facebook Twitter
0

Σε καταγγελία ότι μέλη της «Χρυσής Αυγής»  μπαίνουν στον Ηλεκτρικό με ρόπαλα και κουκούλες κυνηγώντας αλλοδαπούς,  προχώρησαν οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ. Οι εργαζόμενοι αναφέρονται στην ανακοίνωση τους σε περιστατικό με ομάδα 20 περίπου κουκουλοφόρων ακροδεξιών η οποία επιβιβάστηκε σε συρμό και κρατώντας ρόπαλα, περνούσε από βαγόνι σε βαγόνι χτυπώντας μετανάστες που επέβαιναν σε αυτά.

Στην ανακοίνωση των εργαζομένων επισημαίνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό στους συρμούς. «Για τα Συνδικάτα των ΗΣΑΠ αποτελεί θεμελιώδη αρχή η υπεράσπιση των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις. Είμαστε απέναντι σε κάθε φαινόμενο βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας" σημειώνουν στην ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ καταδικάζοντας τα φαινόμενα αυτά.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 οργανωμένη ομάδα 20 ατόμων της ΄΄ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ΄΄ με κουκούλες και ρόπαλα επιβιβαστήκαν σε συρμό του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στο σταθμό "Μοναστηράκι" και περνώντας από βαγόνι σε βαγόνι φωνάζοντας συνθήματα και βρισιές έψαχναν και κτυπούσαν αμέριμνους μετανάστες που ήταν επιβάτες του συρμού.
 
Είναι η δεύτερη φορά που παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα βίας στους συρμούς του Ηλεκτρικού.

Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ καταδικάζουν την εγκληματική και φονική ενέργεια όλων αυτών που κινήθηκαν χωρίς λόγο σε βάρος της ζωής των μεταναστών.

Για τα Συνδικάτα των ΗΣΑΠ αποτελεί θεμελιώδη αρχή η υπεράσπιση των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις. Είμαστε απέναντι σε κάθε φαινόμενο βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Η διεύρυνση της φτώχειας, τα υψηλά ποσοστά, ανεργίας και κοινωνική ερήμωση που είναι αποτέλεσμα των Νεοφιλελευθέρων πολιτικών που διαχρονικά εφαρμόστηκαν και εντάθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια, δεν πρέπει να βάλουν σε κίνδυνο την έννοια του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους.

   Όσοι πάνω στα κοινωνικά ερείπια αναζητούν το ιδεολογικό υπόβαθρο για να δικαιολογήσουν συμπεριφορές φασιστικής βίας και λαϊκισμού, με σκοπό να δηλητηριάσουν την κοινωνία με φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας, θα πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με την καθολική αποδοκιμασία των Συνδικάτων, των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ