Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτσης, για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο προσφυγικό. 

 

Με αφορμή την χθεσινή φωτιά στη Λέσβο, ο κ. Χαρίτσης καταγγέλλει την παρουσία Γερμανών και Αυστριακών νεοναζί στο νησί, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανευθυνότητα. «Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λέσβο φανερώνουν ότι η ανευθυνότητα, οι παλινωδίες και οι αθλιότητες της κυβέρνησης στο προσφυγικό έχουν καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία. Παρακρατικές συμμορίες τρομοκρατούν πολίτες, απειλούν ανθρώπινες ζωές, καταλύουν την ασφάλεια και την τάξη. Αυστριακοί και Γερμανοί νεοναζί αλωνίζουν εδώ και τρεις μέρες στο νησί και σχολείο για προσφυγόπουλα γίνεται παρανάλωμα του πυρός», σημειώνει. 

 

«Την ίδια στιγμή, τοπικά στελέχη της Ν.Δ. επιχαίρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Να τους χαίρεστε κ. Μητσοτάκη», προσθέτει ο κ. Χαρίτσης, χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένα άτομα. «Η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά έχετε την πλήρη ευθύνη για την χαοτική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα».