Χαρίτσης: Η επικίνδυνη ιδεοληψία της κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Χαρίτσης: Η επικίνδυνη ιδεοληψία της κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές Facebook Twitter
«Η κυβέρνηση επιμένει μόνο σε περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
7

Ο Αλέξης Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιμένει στα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό και δεν έχει κάνει «ούτε ένα βήμα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, στη δήλωσή του, κάνει λόγο για επικίνδυνη ιδεοληψία της κυβέρνησης «που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

«Αρνείται να προσλάβει άμεσα γιατρούς και απευθύνει εκκλήσεις για εθελοντές. Αρνείται να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ώστε να προστεθούν στη δυναμικότητα του εθνικού συστήματος για την αύξηση των ΜΕΘ και την προετοιμασία για τη διαφαινόμενη αύξηση των κρουσμάτων», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης για τη στάση της κυβέρνησης.

Ακόμη, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αρνείται να κάνει μαζικά διαγνωστικά τεστ για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τους πολίτες, «την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει ότι τα περιοριστικά μέτρα από μόνα τους δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

«Αντί αυτού, ο ΕΟΔΥ καλεί όσους έχουν συμπτώματα κορονοϊού να μένουν σπίτι τους χωρίς κατ' οίκον παρακολούθηση, με τους δύο χθεσινούς τραγικούς θανάτους να αποτελούν μία μακάβρια προειδοποίηση», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης.

«Αρνείται, τέλος, να προμηθεύσει με εξοπλισμό το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας που μπορεί να κάνει ως 1.000 τεστ την ημέρα, αλλά φροντίζει την ίδια ώρα να πληρώσει 30 εκατ. ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές για να μπορούν να κάνουν το τεστ διάγνωσης όσοι έχουν να πληρώσουν», συμπληρώνει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Όλα αυτά πλέον δεν συνιστούν απλά ολιγωρία της κυβέρνησης, αλλά επικίνδυνη ιδεοληψία που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Πολιτική
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ