Χαρδαλιάς: Δεν φταίει ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Χαρδαλιάς: Δεν φταίει ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ/EUROKINISSI
0

Τα στοιχεία δεν δείχνουν ότι το άνοιγμα του τουρισμού συνετέλεσε στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα, επισήμανε μεταξύ άλλων, σήμερα Τρίτη, ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ανέφερε ότι η «δεν κάνουμε διάκριση σε καμία περιοχή, όπου υπάρχει πρόβλημα το λέμε καθαρά και περνούμε μέτρα για να προστατεύσουμε πολίτες και επισκέπτες».

«Τα στοιχεία δεν δείχνουν ότι έξαρση της πανδημίας οφείλεται στο άνοιγμα του τουρισμού. Βρισκόμαστε σε καλό επιδημιολογικό επίπεδο» πρόσθεσε. «Η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα. Περιμέναμε αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα και γι΄ αυτό λάβαμε περιοριστικά μέτρα σε Κυκλάδες, Χαλκιδική και Χανιά», τόνισε.

Παράλληλα επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να μείνει αλώβητη ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό διασποράς του ιού και σημείωσε ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα στοιχεία και τα πραγματικά δεδομένα που συγκεντρώνονται.

 

Οι αντιεπιστημονικές θεωρίες μπορούν να αποβούν μοιραίες

Ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση για την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων προστασίας, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι τώρα ενωμένοι «έχουμε δώσει τη μάχη με επιτυχία και μόνον έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επισήμανε ότι οι αντιεπιστημονικές θεωρίες όσον αφορά τον κορωνοϊό υπονομεύουν ανοιχτά την συλλογική προσπάθεια και θα μπορούσαν να αποβούν ακόμα και μοιραίες για την υγεία των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι βασικό στοιχείο για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού αποτελεί η σωστή ενημέρωση των πολιτών.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν επιδέχονται αμφισβήτηση τα δεδομένα που συλλέγονται καθημερινά σχετικά με τον κορωνοϊό.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ