Γκάμπριελ: H Ευρώπη θα βρει λύσεις στην ελληνική κρίση μετά το δημοψήφισμα

Γκάμπριελ: H Ευρώπη θα βρει λύσεις στην ελληνική κρίση μετά το δημοψήφισμα Facebook Twitter
EPA/WOLFGANG KUMM
0

Η Ευρώπη θα βρει λύσεις στην ελληνική κρίση μετά το δημοψήφισμα, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο γερμανικό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Γκάμπριελ άφησε να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν, όποια και αν είναι η έκβαση του δημοψηφίσματος. «Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε λύσεις. Ούτε η Ευρώπη κινδυνεύει ούτε το ευρώ». Επισήμανε ότι «είχαμε υποτιμήσει πόσο μεγάλα είναι τα θεσμικά ζητήματα στην Ελλάδα» και άσκησε κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες αποδυνάμωσαν την χώρα. Τόνισε δε ότι κάθε κράτος-μέλος έχει δικαίωμα βοήθειας και στήριξης, αλλά πρέπει να κάνει και το ίδιο ό,τι μπορεί.

«Αν υποχωρούσαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, θα δημιουργούσαμε μια ένωση χωρίς κανόνες. Η Ευρώπη δεν μπορεί να εκβιάζεται, διότι οι νικητές θα είναι μετά οι ακροδεξιοί που μάχονται εναντίον της», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θέτει τα εθνικά συμφέροντα πάνω από αυτά της Ένωσης.

Αναφερόμενος στην προοπτική νέων διαπραγματεύσεων, ο Γκάμπριελ δήλωσε ότι δεν μπορεί κανείς να περιμένει ότι οι όροι ενός νέου προγράμματος θα είναι πιο χαλαροί από αυτούς που έχουμε ήδη συζητήσει.

Επίσης, κατηγόρησε την γερμανική Αριστερά ως συνυπεύθυνη για την αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης και ανέφερε ότι η υποτιθέμενη αριστερή κυβέρνηση επιτρέπει την διαφυγή των χρημάτων των πλουσίων στο εξωτερικό.

Σημείωσε δε ότι ο ίδιος ήταν υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος που είχε ανακοινώσει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, διότι «ο κ. Παπανδρέου επεδίωξε να κερδίσει την υποστήριξη ώστε να γίνουν αποδεκτοί στην Ελλάδα οι σίγουρα σκληροί όροι της ευρωζώνης ως προϋπόθεση για τα πακέτα βοήθειας - συμπεριφέρθηκε δηλαδή υπέρ και όχι εναντίον της Ευρώπης και αυτή είναι η διαφορά με το σημερινό δημοψήφισμα».

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM