ΤΩΡΑ

Γεραπετρίτης στο Reuters: Η Ευρώπη έχει καθήκον να φιλοξενήσει τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα

Γεραπετρίτης στο Reuters: Η Ευρώπη έχει καθήκον να φιλοξενήσει τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα Facebook Twitter
Γιώργος Γεραπετρίτης/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Η Ευρώπη έχει καθήκον να φιλοξενήσει τραυματισμένα παιδιά από τον πόλεμο στη Γάζα για όσο καιρό διαρκέσει η σύγκρουση, τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας χθες στο Reuters.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την τραγωδία πολύ ξεκάθαρα» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε πως η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε μια τέτοια προοπτική κυρίως για τα παιδιά που είναι αντιμέτωπα με πείνα κι άλλου είδους κινδύνους.

Γεραπετρίτης: Αναγκαιότητα άμεσης ειρήνευσης και εκπόνησης σχεδίου ανοικοδόμησης της Γάζας

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ακόμη πως η πρωτοβουλία αυτή δεν συνδέεται με την τακτική μετανάστευση. «Αυτή είναι μια προφανής έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια. Δεν μιλάμε εδώ για οικονομικούς μετανάστες ή άλλου τύπου παράτυπης μετανάστευσης» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας τον τρομερό ψυχολογικό αντίκτυπο του πολέμου στα παιδιά.

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε επίσης πως μίλησε προ ημερών με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών και τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών, Μοχάμεντ Μούσταφα, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα άμεσης ειρήνευσης και εκπόνησης σχεδίου ανοικοδόμησης της Γάζας. «Δεν πρέπει να περιμένουμε να σταματήσει ο πόλεμος ώστε να αρχίσουμε να συζητάμε γι' αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η προστασία των παιδιών σε ένοπλες συγκρούσεις είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες που θα έχει η Ελλάδα κατά τη συμμετοχή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τη διετία 2025-2026.

Ερωτώμενος δε σχετικά με την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε: «Είμαι σχετικά αισιόδοξος ότι μαζί με την εκεχειρία που ευελπιστούμε να πετύχουμε στο πολύ άμεσο μέλλον, η κατάσταση επίσης στην Ερυθρά Θάλασσα θα βελτιωθεί σημαντικά».


 

Πολιτική
0

ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ