Γεραπετρίτης: Ελκυστικό το επενδυτικό περιβάλλον της Ελληνικής οικονομίας

Γεραπετρίτης: Facebook Twitter
Από τη συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Κινέζο Υπουργό Εξωτερικών Wang Yi
0

Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη και του Κινέζου Υπουργού Εξωτερικών Wang Yi.

Η Κίνα και η Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να συνεργάζονται καθημερινά τα επόμενα δύο χρόνια στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου η Κίνα είναι μόνιμο μέλος και η Ελλάδα εκλεγμένο μέλος για τη διετία 2025-26. Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο Υπουργοί δεσμεύτηκαν να εργαστούν για την προώθηση της παγκόσμιας συνεργασίας και της ειρηνικής επίλυσης διαφορών στη βάση των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών διαπίστωσαν το εξαιρετικό επίπεδο διμερούς συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης και υπογράμμισαν τους μακραίωνους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, οι οποίοι συνδέουν δύο λαούς που είναι συνεχιστές μεγάλων αρχαίων πολιτισμών.

Στις συνομιλίες εξετάστηκαν οι σχέσεις ΕΕ-Κίνας και διαπιστώθηκε το σημαντικό περιθώριο ανάπτυξης των διμερών οικονομικών σχέσεων. Εν προκειμένω οι κ.κ. Γεραπετρίτης και Yi επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους να εργαστούν για την εμβάθυνσή της ελληνοκινεζικής οικονομικής συνεργασίας, αξιοποιώντας δυνατότητες συνεργειών σε τομείς όπως η ναυτιλία, η πράσινη μετάβαση και ο τουρισμός.

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον της Ελληνικής οικονομίας, η οποία προσφέρει αξιόλογες επενδυτικές ευκαιρίες. Ιδιαίτερα υπογράμμισε την ποιότητα των ελληνικών αγαθών και προϊόντων που η Ελλάδα επιθυμεί να εξάγει στις κινεζικές αγορές. Ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε, στη συνέχεια, τη σημασία των επαφών μεταξύ των λαών, αναφέροντας ότι οι Κινέζοι τουρίστες είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα.

Αμφότεροι οι Υπουργοί Εξωτερικών αντάλλαξαν, τέλος, προσκλήσεις για πραγματοποίηση επισκέψεων στο Πεκίνο και στην Αθήνα αντίστοιχα.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολιτική / Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Ας είναι το νέο έτος μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια ζωή και λιγότερη στρεψοδικία και τοξικότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM