Γεωργιάδης: Στο «τραπέζι» ακόμη και το ολικό lockdown - Μέτρα «ακορντεόν» για όσο χρειαστεί

Γεωργιάδης: Στο «τραπέζι» ακόμη και το ολικό lockdown - Μέτρα «ακορντεόν» για όσο χρειαστεί Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τα έκτακτα μέτρα «τύπου ακορντεόν» θα συνεχιστούν για «όσο χρειαστεί», αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων, διαμήνυσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Μόνο ακορντεόν θα είναι τα μέτρα που λαμβάνονται, όποιος δεν το έχει καταλάβει ακόμη δεν έχει καταλάβει τι είναι η πανδημία», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, αναγνωρίζοντας πως «σταθερότητα δεν μπορεί να υπάρχει.»

«Κάποτε θα έχουμε αυστηρότερα και κάποτε χαλαρότερα μέτρα. Αυτό θα πάει για όσο χρειαστεί, όσο υπάρχει κίνδυνος θανάτων θα πηγαίνουμε ακορντεόν», επισήμανε, λέγοντας πως οι νέοι κανόνες έχουν ως στόχο να υπάρχει λιγότερος συνωστισμός στους δρόμους. «Δεν μας ενδιαφέρει η κίνηση στους δρόμους με τα αυτοκίνητα, μας ενδιαφέρουν οι πεζοί στους δρόμους».

«Όλα είναι στο τραπέζι, ακόμη και το ολικό lockdown», δήλωσε ο ίδιος στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. 

Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, υποστήριξε πως παρόμοια κίνηση με την Ερμού κατέγραψε και η Τσιμισκή, χωρίς στη Θεσσαλονίκη να αυξηθούν τα κρούσματα. Ο ίδιος απέδωσε την αύξηση κρουσμάτων στην Αττική «στον χειμώνα».

Παρότι η Αττική είναι στις κόκκινες περιοχές, η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 9 το βράδυ και όχι από τις 6μμ όπως στις υπόλοιπες επιβαρυμένες περιοχές. Κατά τον υπουργό, έχει απορριφθεί το lockdown στην Αττική από τις 6 το απόγευμα, γιατί «θα δημιουργούνταν συνωστισμός λόγω του μεγέθους πληθυσμού της Αττικής.»

«Επιτρέψαμε την παράδοση εντός, στα καταστήματα που δεν μπόρεσαν να δουλέψουν επαρκώς με το click away. Το μέγεθος της στήριξης που έχει λάβει η μικρομεσαία επιχείρηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πρωτοφανές και αυτές οι 12 μέρες έδωσαν μεγάλη ανάσα στις επιχειρήσεις. Με τα νέα μέτρα δεν είναι 100% κλειστή η αγορά, πήγε στο 50%. Η κυβέρνηση υπό αυτές τις συνθήκες έχει κάνει ό,τι μπορεί περισσότερο».

Για την εστίαση, o υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι το άνοιγμα απέχει χρονικά, με τον ίδιο να τοποθετεί πιθανή άρση των λουκέτων «από τον Μάρτιο ή και αργότερα». «Αλλά θα βρούμε τρόπο να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις».

Όσο για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού από τη Μ. Βρετανία είπε πως η κυβέρνηση ήθελε να λειτουργήσει προληπτικά και όχι αποτρεπτικά, «αντί να περιμένουμε να πάμε στα 2.000 κρούσματα και να πάμε σε lockdown». Κατά τον ίδιο, η απόφαση να ανοίξει το λιανεμπόριο ήταν «απολύτως σωστή», προσθέτοντας πως στην Aττική σημειώθηκε αύξηση κατά 57% σε σχέση με το περασμένο έτος μέσα σε 12 μέρες.

Οι κίτρινες περιοχές μπορεί να γίνουν κόκκινες

 

«Το Ηράκλειο είναι κίτρινο, αλλά αν υπάρχουν εικόνες συνωστισμού, μπορεί να γίνει και κόκκινο. Να ξέρουν οι νεαροί ότι μπορούν να πάρουν στο λαιμό τους επιχειρήσεις των γονέων τους. Δεν κάνουμε πλάκα, πολεμάμε μια αρρώστια. Δεν είναι χαριτωμένη η εικόνα, αλλά τρομερά εκνευριστική, γιατί μπορεί να με αναγκάσει σε 15 ημέρες να κλείσω τα μαγαζιά στην Κρήτη».

Δίωρο και για το click in shop

Κατά τον ίδιο, η κίνηση στα καταστήματα στην Αττική χτες ήταν στο 50%. Το δίωρο ισχύει και για τη μέθοδο αγορών click in shop. «Ο καταναλωτής επικοινωνεί με την επιχείρηση και κλείνει ραντεβού, και έχει περιθώριο δύο ωρών».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM