Μύδρους κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση στο κοινοβούλιο για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

 

«Κίτρινα είναι μόνο τα κότερα που πάνε βόλτα τον Τσίπρα;» αναρωτήθηκε ο Αδωνης Γεωργιάδης απαντώντας στη διαμαρτυρία του πρωθυπουργού για «κιτρινισμό» των ολιγοημέρων διακοπών του στη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγοπούλου. «Έχετε δει το βίντεο του 2014 με τον κ. Τσίπρα που κατηγορούσε το παλιό πολιτικό σύστημα που πήγαινε βόλτες με κότερα;», συνέχισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Όταν ο Μπαρόζο βρέθηκε σε κότερο στην Ελλάδα και γύρισε στο ευρωκοινοβούλιο η Αριστερά του έκανε πρόταση μομφής. Τότε ήταν κίτρινη η αριστερά. Ή μήπως ήταν κίτρινη η αριστερά στη Γαλλία που κάλεσε σε εξηγήσεις τον Σαρκοζί;».

 

«Πήγε διακοπές μια εβδομάδα μετά το Μάτι αλλά και γιατί μας πουλούσε αριστεροσύνη πάνω στο κατάστρωμα. Πήγε στην Ιθάκη και μας μιλούσε για την ελίτ της Ευρώπης και στην συνέχεια γύρισε στο κότερο», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης. «Είπε ότι ο Βέμπερ είναι ανθέλληνας. Έτσι θα πάμε. Από go back κυρία Μέρκελ στο go back κ. Βέμπερ; Όπως γλείφετε την κα Μέρκελ έτσι θα γλείφετε αύριο τον κ. Βέμπερ». 

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της κατασκευαστικής εταιρείας της οικογένειας Τσίπρα και την χούντα. «Ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος όταν ακούσατε την ιστορία με τον πατέρα και θείο Τσίπρα και τις σχέσεις με την χούντα. Δεν καταλαβαίνω την υποκρισία σας. Έγραψε ο κ. Τσίπρας ότι μόνο ο Καρατζαφέρης και ο Μητσοτάκης το ισχυρίστηκαν αυτό. Δεν είναι έτσι. Το έχει πει και ο Φοίβος Ιωαννίδης που είναι αντιστασιακός. Δεν έχετε δει το βίντεο του κ. Λεβέντη εδώ στην αίθουσα που είπε ότι δούλευε στην εταιρία του αειμνήστου Τσίπρα και είπε ότι η εταιρεία έπαιρνε έργα από τον Παττακό; Εχετε εκεί πίσω έναν υπουργό. Είναι ο Τέρενς Σπένσερ Κουίκ. Δεν έχετε δει το βίντεο του Κουίκ που παίρνει συνέντευξη από τον Παττακό; Τέτοιοι υποκριτές είστε (...) Όλα τα έχετε δει αλλά μπροστά στην καρέκλα δεν σας νοιάζει τίποτα. Αν χρειαζόσασταν την ψήφο του Στυλιανού Παττακού για να μείνετε στην εξουσία θα την παίρνατε».

 

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε και στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, αμφισβητώντας τα στοιχεία που επικαλέστηκε για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ: «Αν τα πήγαινε τόσο καλά γιατί οι αγορές έβαλαν μηδέν και έπεσε η χρηματιστηριακή της αξία; (...) Πράγματι η ΔΕΗ είχε 900 εκατομμύρια ζημιές. Είναι πολύ λογικό να ανησυχείτε γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος χρεοκοπίας της. Καταλαβαίνω την αγωνία σας να κερδίσετε τις εκλογές ιδιαίτερα όταν ο κ. Τσίπρας έδειξε την προτίμηση του για τον νομό Χανίων ότι ψηφίζει Πολάκη και όχι Σταθάκη» υπογράμμισε.

 

«Σας κατηγορώ για υποκρισία γιατί όταν εμείς μιλάμε για ύφος Πολάκη δεν μπορεί να λέει ο πρωθυπουργός περί κιτρινισμού. Εσείς κ. Σταθάκη δεν ήσασταν εδώ όταν κατηγορούσε ο κ. Πολάκης τη σύζυγο μου για διορισμό; Αντέδρασε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη χυδαιότητα του κ. Πολάκη; Όταν δεν ψηφίσατε την άρση ασυλίας του μετά τη μήνυση που του έκανα, όταν δέχεστε τον κιτρινισμό για τα άλλα κόμματα αλλά όχι για το δικό σας κόμμα, δεν μπορεί να έρχεστε να μας κάνετε εμάς υποδείξεις (...) Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε μια στο ΕΚΕΠΥ που την λεγανε Μανωλίδου. Αντέδρασε κανείς σε αυτόν τον κιτρινισμό Πολάκη; Όχι. Όταν του έκανα μήνυση έλεγε ότι έχω οφ σορ και βγάζω τα χρήματα μου έξω εσείς κ. Σταθάκη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσατε να μην αρθεί η ασυλία του Πολάκη. Και θα μιλήσετε σε εμάς για κιτρινισμό; Είστε χυδαίοι ψεύτες».