Γεωργαντάς: «Εξετάζεται μείωση του ΦΠΑ» σε προϊόντα σίτου, όπως το ψωμί

Γεωργαντάς: «Εξετάζεται μείωση του ΦΠΑ» στα προϊόντα σίτου Facebook Twitter
0

Για πιθανή μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα σίτου ως μέσο αντιμετώπισης της ακρίβειας που «σαρώνει» την αγορά μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς εκφράζοντας, ωστόσο, επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου μέτρου.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί καθημερινά τα ζητήματα και κάνει παρεμβάσεις, το θέμα του ΦΠΑ δημιουργεί μεγάλο κενό στα δημοσιονομικά, χωρίς να είναι βέβαιη η αποτελεσματικότητα του μέτρου. Βεβαίως, η κυβέρνηση τα εξετάζει όλα», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 σε ερώτηση για ενδεχόμενη μείωση του φόρου στα προϊόντα σίτου.

Ο κ. Γεωργαντάς πρόσθεσε πως με τη μείωση του ΦΠΑ, «λίγες φορές φάνηκε η διαφορά» και έφερε ως παράδειγμα τη «μείωση 6% στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές».

«Με την πολύ σοβαρή παρέμβαση στο ρεύμα, θα δούμε ότι θα έχουμε μια αποκλιμάκωση συνολικά, γιατί το κόστος παραγωγής σε μεγάλο βαθμό έχει συνάρτηση με το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Στον λογαριασμό θα φανεί σίγουρα, εμείς πιστεύουμε ότι θα φανεί και στα προϊόντα», εκτίμησε ο υπουργός. 

Για τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, είπε ότι, «υπάρχουν προϊόντα που εισάγουμε, αλλά πρώτη φορά από το 1984 έχουμε θετικό ισοζύγιο. Τα προϊόντα που εξάγουμε είναι πολύ περισσότερα».

Σημειώνεται ότι ο κ. Γεωργαντάς διαβεβαίωσε ότι, «δε θα έχουμε ελλείψεις», τονίζοντας ότι «φάνηκε πως έχουν καλλιεργηθεί οι εκτάσεις που πρέπει και αυτό που μένει τώρα είναι η καλή σοδειά [...] Θα γίνει προσαρμογή και στις νέες ανάγκες».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

LiFO politics / Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Οι δημοσιογράφοι της LiFO Αρης Δημοκίδης και Γιάννης Πανταζόπουλος συζητούν με τη Βασιλική Σιούτη τη διαδρομή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την αναστάτωση που έχει φέρει η εκλογή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ρεπορτάζ και σχόλια για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ