Ο Μητσοτάκης στη Βαρυμπόμπη: Δεν είχαμε απώλεια ζωής - Τα σπίτια θα ξαναχτιστούν

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Μητσοτάκης: Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το πρωί το Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη, από όπου έκανε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς να παραμείνουν σε εγρήγορση καθώς «τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά».

Ο κ. Μητσοτάκης μετά την ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος για την προσπάθειά τους. «Έγινε μία πολύ σημαντική δουλειά όλο το βράδυ, κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα. Αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα, είναι οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές οι οποίες λαμβάνουν χώρα  στα περιαστικά δάση. Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι, δόξα τω θεώ, μέχρι σήμερα, μέχρι στιγμής δεν είχαμε απώλεια ζωής και ότι το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά.

Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν. Από εδώ και στο εξής θα ξεκινήσει άμεσα η δουλειά της καταγραφής των ζημιών, τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν. Το δάσος με τον χρόνο θα ξαναγίνει. Όμως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Έχουμε κάποιες ημέρες ακόμα καύσωνα, μετά θα αρχίσουν οι άνεμοι, όποτε θα ζητήσω από όλες και από όλους να παραμείνουν σε απόλυτη εγρήγορση ώστε η ζημιά που θα γίνει από εδώ και στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη»

Στο σημείο βρέθηκαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, όπου πραγματοποίησαν σύσκεψη σχετικά με την πορεία της φωτιάς.

Στη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη δίνουν τιτάνιο αγώνα 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ