Φίλης: Θα γίνει συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία

Φίλης: Θα γίνει συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία Facebook Twitter
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
2

Τη βεβαιότητα ότι θα διεξαχθεί πολιτική συζήτηση στη Βουλή για την τετράμηνη παράταση εξέφρασε μιλώντας στο MEGA ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, τονίζοντας όμως ότι χωρίς να σημαίνει ότι από αυτήν δεσμεύεται η χώρα καθώς η σύμβαση αυτή έχει ιδιορρυθμία.

«Θα γίνει οπωσδήποτε συζήτηση στη Βουλή. Οπωσδήποτε συζήτηση. Δεύτερον, η δικιά μας πολιτική κατεύθυνση είναι πάντοτε σοβαρά πολιτικά κείμενα τα οποία έχουν μια δέσμευση για τη χώρα να περνούν από τη Βουλή, να ψηφίζει η Βουλή. Υπάρχει μια ιδιορρυθμία με αυτή τη σύμβαση που δεν είναι σύμβαση ακριβώς. Ότι είναι περισσότερο ένα πλαίσιο, ένα σύνολο τίτλων που θα εξειδικευτούν τον επόμενο καιρό, το επόμενο 4μηνο. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν και αυτό έχει σημασία, εκεί που δεσμεύεται η χώρα και που είναι η εξειδίκευση των τίτλων, τα νομοσχέδια που θα έρθουν, θα περάσουν από τη Βουλή», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο νέος γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, μιλώντας επίσης στο MEGA, άφησε και εκείνος να εννοηθεί ότι μια πολιτική συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών μπορεί να διεξαχθεί.

«Ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων δεν μπορεί να έρθει γιατί είναι ένας γενικόλογος κατάλογος που είναι πρώτος κατάλογος ενδεικτικών μεταρρυθμίσεων αν αποτελούσε βάση ή όχι. Αποτέλεσε βάση και ξεκινήσαμε. Αλλά δεν νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα να έρθει στη Βουλή. Αν υπάρχει κάποιο νομικό θέμα και χρειάζεται να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή θα περάσει. Δεν υπάρχει κανένα εσωτερικό θέμα δηλαδή. Αν θέλετε μια πολιτική συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, βεβαίως είμαστε πρόθυμοι να την κάνουμε στη Βουλή», ανέφερε.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Με λίγα λόγια : "Θα τα πούμε αν θέλετε, θα τσακωθούμε, θα πείτε και τις αντιρρήσεις σας για να είσαστε καλυμμένοι απέναντι στο εκλογικό σας σώμα, αλλά δεν θα αλλάξει κάτι ό,τι και αν πείτε".Ρωτάω εγώ : Αν -λέω αν- η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών εκφραστεί εναντίον της συμφωνίας, ποια νομιμοποίηση μπορεί να έχει η συμφωνία αυτή;Ήδη τίθεται -άτυπα- θέμα νομιμοποίησης της συμφωνίας λόγω της διάστασης της με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αν τεθεί και πιο τυπικά το θέμα, με συγκεκριμένη αντίδραση από την πλειοψηφία της Βουλής, ποια διαφορά έχουν οι πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ από τις πρακτικές των προηγουμένων συγκυβερνήσεων που ο ίδιος καταδίκαζε;