Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό - Εξετάζουν μέτρα και επιπτώσεις

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό - Εξετάζουν μέτρα και επιπτώσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας, για την εκτίμηση των συνεπειών του κορωνοϊού σε οικονομία και εργασιακές σχέσεις, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να υπάρχει πλήρης καταγραφή των επιπτώσεων στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις σε κάθε φάση λήψης των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του ιού, καθώς και αντίστοιχο σχέδιο για τα μέτρα που πρέπει να λάβει το κράτος, με δεδομένο ότι μιλάμε, πλέον, για ένα εντελώς διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον.

Αυτό το νέο περιβάλλον επιβάλει μέτρα για την υγεία και την ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων που, όπως εκτιμήθηκε, επιβάλουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο διαφορετικούς κανόνες από εκείνους που προβλέπονταν αρχικά από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ή από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, προκειμένου να αμβλυνθούν οι αναπόφευκτες συνέπειες στην οικονομία και τους εργαζόμενους.

Αύριο, Παρασκευή 13 Μαρτίου, θα συνεδριάσουν ξανά οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας προκειμένου να επαναξιολογήσουν την κατάσταση και να σχεδιάσουν τους άξονες των πολιτικών που θα δρομολογηθούν τις επόμενες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Eurogroup.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, Εργασίας Γ. Βρούτσης, Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης και οι υφυπουργοί Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, Απ. Βεσυρόπουλος, Γ. Ζαββός, Ανάπτυξης, Γ. Τσακίρης, Ν. Παπαθανάσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Α. Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM