Έτοιμος να προχωρήσει σε μήνυση στην εφημερίδα Guardian εμφανίζεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας που διαβίβασε το φάκελο με τις καταγγελίες 15 αντιεξουσιαστών για βασανισμούς στη ΓΑΔΑ, στον εισαγγελέα.

 

Τι καταγγελίες είχε από την πρώτη στιγμή αμφισβητήσει ο υπουργός ο οποίος είχε απειλήσει με μήνυση τη βρετανική εφημερίδα που τις δημοσίευσε. Τώρα, μετά τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που κατά το υπουργείο αποδεικνύουν το αβάσιμο των καταγγελιών, κύκλοι του κ. Δένδια, υπογραμμίζουν ότι τόσο η βρετανική εφημερίδα, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη.

 

Πάντως σύμφωνα με την Αυγή, που σήμερα έχει δισέλιδο «αφιέρωμα» στον υπουργό, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις αφήνουν πολλαπλά εκτεθειμένο τον κ. Δένδια καθώς-όπως γράφει η εφημερίδα-ο ανακριτής κ. Πρωτονοτάριος ζητά από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών να ενεργήσει «κατά τον νόμον» καθώς «κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ανέκηψε γεγονός που διώκεται αυτεπαγγέλτως ήτοι τα εγκλήματα α) της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα (σ.σ. κακούργημα) β) της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή γ) της παράνομης οπλοφορίας ως προς το πιστόλι taser και δ) της οπλοχρησίας.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr