Αν δεν υπάρξει δημόσια δέσμευση της κυβερνητικής πλειοψηφίας πως θα προσέλθουν στην επιτροπή της Βουλής οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, δεν υπάρχει λόγος για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να βρίσκονται σε αυτή, ανέφερε βουλευτής της ΝΔ που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ, βουλευτές της ΝΔ - μέλη της προανακριτικής επιτροπής, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής τους και κατηγορούσαν την κυβερνητική πλειοψηφία για μεθοδεύσεις, εκτιμώντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βγάλει αναρμόδια την επιτροπή.

 

Οι βουλευτές της ΝΔ προβάλλουν ενστάσεις στο ενδεχόμενο να κληθούν άμεσα σε εξέταση τα 10 αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα και επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατόν τα πολιτικά πρόσωπα να προηγηθούν των μαρτύρων.

 

Η ΝΔ κατηγορεί επίσης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι, παρακάμπτοντας το αδίκημα της απιστίας (που. δεν είναι στην ύλη της προανακριτικής), παρακάμπτεται και η ουσία της υπόθεσης που πρέπει να ερευνηθεί.

 

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη σημερινή συνεδρίαση, συνέπλευσαν με τη ΔΗΣΥ στην ανάγκη να προσέλθει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την προσεχή Τρίτη στην ειδική επιτροπή, για να αναπτύξει αυτοπροσώπως τις ενστάσεις του.

 

Εξάλλου στην επιτροπή έχει διαβιβαστεί επιστολή-αίτημα του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ζητεί να λάβει γνώση του εγγράφου βάσει του οποίου υπήχθησαν σε καθεστώς προστασίας οι τρεις μάρτυρες.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ