Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, απέστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, για το θέμα που προέκυψε με την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, τη σύλληψη και την άμεση απελευθέρωσή τους.

 

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «πριν δύο μέρες είδαμε να αμαυρώνεται η εστία της Δημοκρατίας, η Βουλή των Ελλήνων», χαρακτηρίζοντας «πρωτοφανή» την «ανοχή που επέδειξαν οι δυνάμεις ασφαλείας απέναντι στους εισβολείς».

 

Υπογραμμίζει ότι «είναι θεσμικά αδιανόητο να προσφέρεται ανοχή σε ομάδες τύπου "Ρουβίκωνα", να παραβιάζουν χώρους της Βουλής, ενώ προσβλέπουν ανοιχτά στην κατάλυση του Κράτους» και ζητά να ενημερωθεί εγγράφως «με ποια αρμοδιότητα ο πρόεδρος του νομοθετικού Σώματος παρεμβαίνει προκειμένου να ελευθερωθούν πρόσωπα που διέπραξαν αδίκημα».

 

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης τονίζει: «Ο κατήφορος αυτός πρέπει να πάρει ένα τέλος για να ανασάνει η κοινωνία και να προστατευτεί η Δημοκρατία πριν οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

 

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα είχαν αφεθεί ελεύθερα, αφότου έδωσαν τα στοιχεία τους, με εντολή του Ν. Βούτση, ύστερα από συνεννόηση με τον Ν. Τόσκα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του προέδρου της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης θα απαντήσει, και δημοσίως και γραπτώς, στην επιστολή του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη τη Δευτέρα.

 

Ολόκληρη η επιστολή ΕΔΩ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr