Επιχείρηση «Ελευθερία»: Στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται σχέδιο εμβολιασμού σε πλαζ, λέει το υπουργείο Υγείας

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται σχέδιο εμβολιασμού σε πλαζ, λέει το υπουργείο Υγείας Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται από την Επιχείρηση «Ελευθερία» σχέδιο εμβολιασμού σε πλαζ, διευκρινίζεται από το υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού σε απομακρυσμένες περιοχές από Κινητές Ομάδες του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, ξεκινάει από την Κρήτη στις 6 Ιουλίου.

Υπογραμμίζεται ότι ο κατ' οίκον εμβολιασμός είναι ξεχωριστό πρόγραμμα, ψηφίστηκε χθες ο σχετικός νόμος και τις προσεχείς ημέρες θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες ιατροί να δηλώσουν συμμετοχή.

Νωρίτερα σήμερα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους που συνοδεύει τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια στις επαφές  στην Κρήτη, ανέφερε ότι επιχειρησιακά υπάρχει η δυνατότητα αυτή την ώρα να γίνουν οι εμβολιασμοί εκτός εμβολιαστικών κέντρων, ακόμη και σε μεγάλες πλατείες ή και πλαζ το επόμενο διάστημα για να εμβολιαστούν νέοι.

«Έχουμε επαφή με δημάρχους απομακρυσμένων δήμων που θα διαμορφώσουν αρχικά λίστες με τον πληθυσμό που θέλει να εμβολιαστεί, θα εφοδιάζουμε με εμβόλια και θα γίνεται εκεί ο εμβολιασμός. Ο κατ' οίκον εμβολιασμός είναι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που ψηφίστηκε χθες και το κάλεσμα στους γιατρούς θα γίνει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα. Οι γιατροί θα δηλώσουν συμμετοχή, έτσι ώστε οι πολίτες να έρχονται σε επαφή μαζί τους και να κανονίζουν τον εμβολιασμό» διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Την επόμενη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία», η οποία ξεκινάει στις 6 Ιουλίου, εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας από το Ηράκλειο, ο οποίος μετά από τρίωρη συνάντηση με αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, εξήγησε ότι η προσπάθεια για να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό συμπολιτών μας, καθίσταται σαφές πως αποτελεί μία κοινή προσπάθεια, από την οποία δεν θα λείψει κανείς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM