Επαφές Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια για την ονομασία

Επαφές Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια για την ονομασία Facebook Twitter
0

Επαφές με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ φέρεται να έχει πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς, μετά την κατάθεση της δέσμης ιδεών στους εκπροσώπους των δύο χωρών.

 

«Σκέφτομαι να επισκεφθώ την περιοχή τις επόμενες δέκα ημέρες αν το επιθυμούν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών και εφόσον είναι ελεύθεροι, να καθίσουμε και στις δύο χώρες και να κάνουμε σοβαρές συζητήσεις για το τι αυτές θεωρούν χρήσιμο, τι συζητήσιμο και τι όχι και τόσο χρήσιμο. Αυτό ελπίζω, και νομίζω ότι χρειάζεται χρόνος για να εξεταστούν όλες αυτές οι ιδέες» σχολίασε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Sitel», εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως μετά από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων, το θέμα μπορεί να λυθεί τους επόμενους έξι μήνες.

Ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι η όλη κατάσταση έχει αλλάξει και η σημερινή περίοδος είναι καλύτερη από το παρελθόν, κάνοντας αναφορά στις κυβερνήσεις των δύο χωρών: «Η μεν Αθήνα βγαίνει από μία δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης και προσπαθεί να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην περιοχή. Για να το καταφέρει, θα πρέπει να λύσει ορισμένα προβλήματα και το όνομα είναι ένα από αυτά» σημείωσε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ και συμπλήρωσε:

«Από την άλλη πλευρά, στα Σκόπια υπάρχει μία νέα κυβέρνηση, που φαίνεται αφοσιωμένη στην επίλυση των προβλημάτων και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την επίλυση αυτής της διαφοράς, ώστε να προχωρήσει η χώρα προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και να σημειώσει οικονομική πρόοδο».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν αποκλείονται νέες διασπάσεις στα κόμματα»

LiFO politics / «Δεν αποκλείονται νέες διασπάσεις στα κόμματα»

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της OpinionPoll Ζαχαρίας Ζούπης συζητά με τη Βασιλική Σιούτη τα μηνύματα των Ευρωεκλογών και εξηγεί πως αν τα κόμματα δεν τα λάβουν σοβαρά υπόψιν, θα τα βρουν μπροστά τους ως γενικευμένη κρίση πολιτικής εκπροσώπησης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ