Εκτός οχήματος πλέον ο εξεταστής για το δίπλωμα οδήγησης

Εκτός οχήματος πλέον ο εξεταστής για το δίπλωμα οδήγησης Facebook Twitter
1

Στις αλλαγές στο σύστημα εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, όπως αυτές προβλέπονται στο νέο πολυνομοσχέδιο, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών, Νικόλαος Μαυραγάνης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1, η τομή στον τρόπο εξέτασης είναι ότι ο εξεταστής δεν θα είναι πλέον μέσα στο αυτοκίνητο, την ώρα της εξέτασης, αλλά σε άλλο χώρο – control room – και από εκεί θα εξετάζει τον υποψήφιο οδηγό.

Όπως τόνισε ο Ν.Μαυραγάνης, στόχος αυτής της αλλαγής είναι «να αποφευχθεί η στρέβλωση μεταξύ εξεταζόμενου και εξεταστή», δηλαδή το γνωστό σε όλους φαινόμενο χρηματισμού των εξεταστών.

Μάλιστα, για να διασφαλιστεί η αδιαφάνεια του νέου τρόπου εξέτασης, υπάρχει πρόβλεψη οι εξεταστές να αλλάζουν καθημερινά εξεταστικό κέντρο.

Μπορεί δηλαδή ένας εξεταστής από τη Χαλκίδα, για παράδειγμα, να εξετάζει μέσω του ειδικού συστήματος έναν υποψήφιο στη Δράμα και το πρόγραμμα αυτό να βγαίνει καθημερινά.

Αναφορικά με το θέμα της θεωρίας των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης, ο υφυπουργός Μεταφορών έκανε γνωστό ότι θα αλλάξουν και εκεί πολλά και κατά βάση «η Θεωρία να βρίσκεται υπό παρακολούθηση από το υπουργείο, γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχαν μαθήματα», είπε και συμπλήρωσε ότι «και αυτό θα εξετάζεται μέσω της τεχνολογίας».

Τέλος, ο υφυπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε στο μάθημα οδικής αγωγής στα σχολεία, το οποίο θα είναι ωριαίο ανά δεκαπενθήμερο. Για το μάθημα αυτό έχει ήδη ξεκινήσει η εκπαίδευση καθηγητών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ολο αυτο το μαυρο χρημα που εχουν καρπωθει οι εξεταστες, γιατι δε μπαινει κανεις στον κοπο να το εντοπισει και να δει τι γινεται; Ειμαι περιεργος να δω τι πατεντα θα βρουν τωρα για να μην χαθει το φακελακι - οταν εχεις μαθει σε ενα συγκεκριμενο εισοδημα δυσκολα γυρνας πισω στο νομιμο...