Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτος ο Κασσελάκης με 45,47%- Στον δεύτερο γύρο με την Αχτσιόγλου

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτος ο Κασσελάκης με 45,47%- Στον δεύτερο γύρο με την Αχτσιόγλου Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο Στέφανος Κασσελάκης επικράτησε στον πρώτο γύρο των εκλογών για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή, θα είναι αντιμέτωπος με την Έφη Αχτσιόγλου. 

Στο 90,13% των εκλογικών τμημάτων- δηλαδή 484 από τα συνολικά 537- ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει το 45,47% των ψήφων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε 36,21% διαμορφώνεται το ποσοστό της Έφης ΑχτσιόγλουΣυνολικά, στον πρώτο γύρο των εκλογών ψήφισαν 146.635 άτομα

Αφού γνωστοποίησε τα επίσημα αποτελέσματα από το 90,13% των εκλογικών τμημάτων, ο πρόεδρος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής ανακοίνωσε πως προκηρύσσεται ο δεύτερος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου. 

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τα επίσημα αποτελέσματα 

Στο 90,13% των εκλογικών τμημάτων, τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα εξής: 

Στέφανος Κασσελάκης 45,47%, 51.615 ψήφοι 
Έφη Αχτσιόγλου 36,21%, 41.098 ψήφοι 
Νίκος Παππάς 8,64%, 9.804 ψήφοι 
Ευκλείδης Τσακαλώτος 8,4%, 9.533 ψήφοι 
Στέφανος Τζουμάκας 1,28%, 1.457 ψήφοι 

Αλέξης Τσίπρας: Βιάστηκαν όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα 

Η προσέλευση του κόσμου στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξέπληξε ακόμη και τα κομματικά στελέχη. 

Από νωρίς το πρωί, δεκάδες χιλιάδες άτομα σχημάτιζαν ουρές στα εκλογικά τμήματα. Για αυτό τον λόγο η διαδικασία παρατάθηκε για μία ώρα. Ωστόσο, ακόμη και μετά την εκπνοή αυτής της παράτασης, σε πολλές περιοχές υπήρχαν ακόμη πολλοί που περίμεναν για να ψηφίσουν. Έτσι, η διαδικασία συνεχίστηκε για άλλη μία ώρα περίπου, σχεδόν σε 60 εκλογικά τμήματα

«Σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάνε τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται μαζικά στις κάλπες. Το δικό τους μαζικό παρών, μαζί και το δικό μου, ως ένας από τους χιλιάδες που προσέρχονται στις κάλπες, δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα. Θα είμαστε εδώ», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, αφού ψήφισε, νωρίς το απόγευμα. 

«Το μήνυμα είναι πολύ σημαντικό, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ», τόνισε και ο Σωκράτης Φάμελλος αναφερόμενος στη μαζική συμμετοχή, σε δηλώσεις που έκανε λίγο προτού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. «Δεν είναι μόνο αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά ιδιαίτερα ενισχυμένος. Η εντολή της κοινωνίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι δυνατός, παρών, μια ισχυρή αντιπολίτευση και να καταθέσει την πρόταση για την επόμενη κυβέρνηση της χώρας», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. 

«Η συμμετοχή δείχνει την αγωνία της κοινωνίας που δεν βολεύεται και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Επιβεβαιώνει σε ένα βαθμό τη χθεσινή τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη, για μια κυβέρνηση με συγκεχυμένες αρμοδιότητες, μετάθεση ευθυνών και ένα εκτεταμένο κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Φάμελλος. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM