Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα αλλά σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκαν σήμερα δύο από τις συναντήσεις που θα έχει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με τους συνολικά έξι υποψηφίους που διεκδικούν την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το τοπίο είναι ακόμη «θολό» για τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος έχει αναλάβει πρωτοβουλίες από τη μία, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαρίσει ακόμη δημοσίως τις προθέσεις του. Παράλληλα, οι όποιες κινήσεις έχει κάνει δεν έχουν αλλάξει προς το παρόν τους συσχετισμούς καθώς κανείς δεν έχει αποσυρθεί από τις εσωκομματικές εκλογές. 

 

Συγκεκριμένα, σήμερα την πόρτα του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή, πέρασαν οι Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης. Αμφότεροι, μετά το πέρας των συναντήσεων που είχαν, στις δηλώσεις τους αποτύπωσαν ένα καλό κλίμα, χωρίς ωστόσο να δώσουν περαιτέρω πληροφορίες για το περιεχόμενο των συζητήσεων. 

 

Εξερχόμενος ο κ. Γερουλάνος συνομίλησε με δημοσιογράφους λέγοντας πως, «θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα» ενώ πρόσθεσε, ότι το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης. Παράλληλα, ο κ. Χρηστίδης είπε ότι «είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση».

 

Οι επαφές του πρώην πρωθυπουργού αναμένεται να συνεχιστούν πάντως τις επόμενες ώρες.

 

Χθες το βράδυ ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε μέσω zoom με τον Χάρη Καστανίδη. Από το περιβάλλον του ξεκαθαρίζεται ότι παραμένει σταθερός στη διεκδίκηση της ηγεσίας, ενώ χθες υπήρξε και επικοινωνία και με τον Βασίλη Κεγκέρογλου, με τον οποίον αναμένεται να συναντηθεί αύριο, Δεύτερα.

 

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη, δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή θα συναντηθούν αύριο Δευτέρα ενώ αναμένεται επικοινωνία πιθανόν μέσω zoom και με τον Ανδρέα Λοβέρδο. 

 

Πληροφορίες θέλουν τις τελικές αποφάσεις του Παπαδρέου για το τι τελικά θα πράξει να τοποθετούνται τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, μέρα που αποτελεί επέτειο για τα 40 χρόνια από την πρώτη μεγάλη και ιστορική εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981. 

 

Κομματικά στελέχη εκτιμούν ότι εάν ο κ. Παπανδρέου αποφασίσει να διεκδικήσει την ηγεσία ίσως αποσυρθούν τελικά από την κούρσα οι Παύλος Γερουλάνος και Βασίλης Κεγκέρογλου, πιθανόν και ο Παύλος Χρηστίδης.