ΦΩΤΙΕΣ

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης επέστρεψε τη διερευνητική εντολή

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης επέστρεψε τη διερευνητική εντολή Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, που έλαβε μετά τις πρώτες εκλογές 2023

Εξάλλου, νωρίτερα, όταν μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να λάβει τη διερευνητική εντολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ότι είχε πρόθεση να την επιστρέψει σήμερα το απόγευμα, προκειμένου «να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές», εφόσον επιβεβαιωθεί η πρόβλεψή του ότι δεν είναι δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης. 

Έτσι, ο πρωθυπουργός το απόγευμα επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί αύριο, Τρίτη, στις 11:00 τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, όπως προβλέπει το σύνταγμα. 

Διερευνητική εντολή: Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας 

Η Προεδρία της Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μετά τις εκλογές 2023.

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Κατόπιν τούτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί αύριο, 23 Μαΐου στις 11:00, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος». 

Τα τηλεφωνήματα Μητσοτάκη στους πολιτικούς αρχηγούς για εκλογές στις 25 Ιουνίου 

Νωρίτερα, αφού έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους αρχηγούς των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Κυριάκο Βελόπουλο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε στους συνομιλητές του ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και τους ενημέρωσε για την πρόθεσή του να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή, όπως και έπραξε το απόγευμα της Δευτέρας. 

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου οι νέες εκλογές

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM