Έφτασε στην Ελλάδα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου- Προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη [ΒΙΝΤΕΟ]

Έφτασε στην Ελλάδα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου- Προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
0

Νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης το αεροσκάφος με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου.

«Ερχομαι στην Αθήνα με θετική ατζέντα», δήλωσε μιλώντας προς δημοσιογράφους λίγο πριν από την αναχώρησή του από την Τουρκία, σύμφωνα με την Καθημερινή.  

Σχολιάζοντας την «ιδιωτική» επίσκεψη τσαβούσογλου στη Θράκη, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε: «Η Ελλάδα είναι μία ανοικτή, ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα, δεν απαγορεύει ιδιωτικές επισκέψεις» σημείωσε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κ. Πελώνη. «Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε ούτε να φοβηθούμε σε σχέση με τη μειονότητα, τα μέλη της οποίας απολαμβάνουν καθεστώτος ισονομίας και ισοπολιτείας όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες που θυμίζω ότι είναι και Ευρωπαίοι πολίτες», συμπλήρωσε.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», για την προσγείωση του Τούρκου ΥΠΕΞ, ενώ στη Θράκη βρίσκεται επίσης κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από τη Θεσσαλονίκη. 

Το πρόγραμμα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί οδικώς στην Κομοτηνή, συνοδευόμενος από τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας και δημοσιογράφους, ενώ στις 12:15 θα επισκεφθεί το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.


Στη συνέχεια στο πρόγραμμα του περιλαμβάνει επίσκεψη στο μειονοτικό Λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ στην Κομοτηνή, και γεύμα με τα μέλη της «συμβουλευτικής επιτροπής μειονότητας» σε ταβέρνα στο χωριό Θάμνα Ροδόπης.

Το πρόγραμμα στη Θράκη θα κλείσει με επίσκεψη στον τάφο του βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ στις 17:00. Στις 18.00 θα αναχωρήσει για την Αθήνα όπου το βράδυ είναι προγραμματισμένο δείπνο με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Το πρωί της Δευτέρας θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια θα γίνει συνάντηση των διπλωματικών αποστολών των δύο χωρών στο υπουργείο Εξωτερικών ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα αναχωρήσει για την Άγκυρα, όπου θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ερντογάν και θα ενημερώσει για τις επαφές του στην Ελλάδα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM