Δρίτσας: Ούτε υπονόησα, ούτε υπέδειξα παραίτηση Κουρουμπλή

Δρίτσας: Ούτε υπονόησα, ούτε υπέδειξα παραίτηση Κουρουμπλή Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Αυθαίρετες χαρακτηρίζει ο Θοδωρής Δρίτσας ερμηνείες δημοσιευμάτων που του αποδόθηκαν σχετικά με πρωινές δηλώσεις του, ερμηνείες κατά τις οποίες δήθεν υπονόησε ότι ζήτησε εμμέσως παραίτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Οφείλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει», σημειώνει ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωση που εξέδωσε με τίτλο: «Ούτε υπονόησα, ούτε υπέδειξα παραίτηση Κουρουμπλή».

Αναλυτικά, ο κ. Δρίτσας αναφέρει:

«Σήμερα το πρωί, στην εκπομπή «Ακραίως» στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, συνομίλησα με το δημοσιογράφο κ. Τάκη Χατζή, κυρίως, αναφορικά με το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», τις επιπτώσεις του και τις ευθύνες.
Όταν θα απομαγνητοφωνηθεί σε λίγο το πλήρες κείμενο της συνέντευξης, όλοι θα μπορούν να μάθουν τι ακριβώς είπα και πως το είπα.


Επειδή, όμως, στο μεταξύ, διάφορα δημοσιεύματα ερμηνεύουν επιλεκτικά και παρουσιάζουν αποσπασματικά τα όσα είπα, αποδίδοντας σε μένα ότι ζήτησα εμμέσως την παραίτηση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, οφείλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.


Αντιθέτως, ανέδειξα με επίσημα στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων την ακαριαία ενεργοποίηση του προβλεπόμενου Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης, από τις ηγεσίες του Υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος και πρόσθεσα ότι και ο υπουργός και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός έκτοτε είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για τον περιορισμό των καταστροφικών συνεπειών.


Σημειώνω, επίσης, ότι ο ίδιος ο κ. Χατζής, ευγενικά οφείλω να παραδεχτώ, με επέκρινε ότι... στρογγυλεύω τα πράγματα και καλύπτω ευθύνες.


Όποιος διαβάσει χωρίς παραμορφωτικούς φακούς το κείμενο της συνέντευξης, είμαι βέβαιος ότι δε θα μπορέσει να κάνει άλλη ανάγνωση και να επιχειρήσει να κάνει άλλες αυθαίρετες ερμηνείες».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM