Δημοσκόπηση Metron Analysis: Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό θέλει το 61% των Ελλήνων

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό θέλει το 61% των Ελλήνων Facebook Twitter
1

Υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος, μέσα από το οποίο θα ληφθεί η τελική απόφαση για μια συμφωνία για το Σκοπιανό, τάσσεται το 61% των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Παράλληλα, η πλειονότητα των ερωτηθέντων απορρίπτει έναν συμβιβασμό για την ονομασία της γειτονικής χώρας που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Ενδεικτική είναι η απόρριψη από το 77% ακόμη και του παλαιού ονόματος Nova Makedonija, που είχε ανοίξει τον κύκλο των συλλαλητηρίων του 1992.

Διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώνη και ως προς την ανάγκη συνέχισης των διαπραγματεύσεων με τους Σκοπιανούς, την οποία αποδέχεται το 50% των ερωτηθέντων, κρίνοντας ότι υπάρχει περιθώριο για μια αποδεκτή λύση.

Στο μεταξύ, σε πολιτικό επίπεδο, σε τροχιά κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας παραμένει η ΝΔ, καθώς διατηρεί προβάδισμα 10,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 35,4%.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Συζητάμε επί θεωρητικής βάσης: πόσοι πιστεύουν ότι το δημοψήφισμα που θα γίνει στα Σκόπια θα αποδεχθεί ένα ''σύνθετο'' όνομα;;; Γιατί βασανιζόμαστε, αυτοί καίγονται να μπούνε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ...