Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης, με αφορμή τα όσα συνέβησαν σήμερα στην πόλη.
 


«Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Οι εικόνες που είδαμε σήμερα στην Πλατεία δεν τιμούν ούτε την πόλη μας, ούτε τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία. Είναι δύσκολο να τηρούνται τα μέτρα, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα έχουν κουράσει τον καθένα», αναφέρει η δημοτική Αρχή στην ανακοίνωση με τίτλο «Καταδικαστέα η βία απ' όπου κι αν προέρχεται». 

 

«Η συνύπαρξη στον δημόσιο χώρο είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες, αλλά και οι κανόνες δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται από όλους για να διασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής».
 

Και καταλήγει: «Η υπομονή όλων μας δοκιμάζεται καθημερινά, κοινός στόχος να ξεπεράσουμε την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες».


Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι σημειώθηκε ένταση ανάμεσα σε αστυνομικούς και πολίτες. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για επίθεση 30 ατόμων σε δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, στη συνέχεια όμως, βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψαν εικόνες με υπέρμετρη βία από αστυνομικούς, σε περιστατικό με πολίτες. 


Ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το περιστατικό και όπως φάνηκε σε πλάνα η αστυνομία έκανε χρήση χημικών. Η ΓΑΔΑ ανακοίνωσε ότι διατάχθηκε διοικητική έρευνα για αυτά τα βίντεο που «εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες»


«Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης θα ξεσπούν πάνω στους πολίτες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ