Διεργασίες στην αντιπολίτευση για πρόταση μομφής – Επικοινωνία Φάμελλου με Ανδρουλάκη

Διεργασίες στην αντοπολίτευση για πρόταση μομφής – Επικοινωνία Φάμελλου με Ανδρουλάκη Facebook Twitter
Νίκος Ανδρουλάκης - Σωκράτης Φάμελλος
0

Έντονες είναι οι διεργασίες μεταξύ των κομμάτων του προοδευτικού τόξου της αντιπολίτευσης σχετικά με το ενδεχόμενο κατάθεσης κοινής πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, σχετικά με το ζήτημα. Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε τη σταθερή θέση του κόμματός του ότι η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας πρέπει να γίνει αφού υπάρξει πλήρης γνώση των νέων στοιχείων των πορισμάτων που αναμένονται.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού ως «μνημείο αναξιοπιστίας», εκφράζοντας την άποψη ότι θα ήταν σφάλμα να χρησιμοποιηθεί το ύψιστο κοινοβουλευτικό όπλο της αντιπολίτευσης λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση των πορισμάτων. Υπενθύμισε, επίσης, ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, μια νέα πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση μπορεί να κατατεθεί μόνο έξι μήνες μετά από την προηγούμενη.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφεραν ότι έχουν ήδη συγκεντρωθεί 43 υπογραφές υπέρ της κατάθεσης πρότασης μομφής.

Εκτός από τον κ. Ανδρουλάκη, ο Σωκράτης Φάμελλος επικοινώνησε επίσης με:

  • Τον πρόεδρο της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση
  • Την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου
  • Τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΚΕ δήλωσε ότι θα στηρίξει μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής, αλλά δεν προτίθεται να υπογράψει από κοινού με τα υπόλοιπα κόμματα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM