Die Zeit: Η Ελλάδα δεν σώθηκε αλλά ανέκτησε μέρος της εθνικής της κυριαρχίας

Die Zeit: Η Ελλάδα δεν σώθηκε αλλά ανέκτησε μέρος της εθνικής της κυριαρχίας Facebook Twitter
"Ο Τσίπρας δεν κατάφερε να διώξει την Τρόικα, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Κατάφερε όμως να πετύχει έναν καλό συμβιβασμό και να μην υπαγορεύονται οι μεταρρυθμίσεις από το εξωτερικό"
5

Θετικά για την Ελλάδα αποτιμά η γερμανική εφημερίδα Die Zeit τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Αθήνας και εταίρων στο Γιούρογκρουπ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η χώρα δεν σώθηκε αλλά ανέκτησε και πάλι ένα μέρος της εθνικής της κυριαρχίας.


Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Ζ. Ζαχαράκη το πρόγραμμα μεταρρυθμισεων εμπεριέχει κάτι σημαντικό: την αυτοδιάθεση και "δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι αυτό που στάλθηκε στο Eurogroup σήμερα είναι ένα ελληνικό κείμενο". Σημειώνεται επίσης ότι η πιο σημαντική επιτυχία για τον Αλέξη Τσίπρα είναι πως δεν θα υπάρξουν νέα δραστικά μέτρα λιτότητας.


Επισημαίνεται ακόμη ότι το νέο σχέδιο μεταρρυθμίσεων είναι προς όφελος των ευρωπαίων εταίρων, κυρίως σε ό,τι αφορά στις μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης, καθώς και της δικαστικής εξουσίας. Τονίζεται δε ότι οιπροηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αποτύχει να πατάξουν τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά και σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πράξη μια από τις κεντρικές του υποσχέσεις: να ανακτήσει η χώρα την αξιοπρέπεια της.


"Ο Τσίπρας δεν κατάφερε να διώξει την Τρόικα, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Κατάφερε όμως να πετύχει έναν καλό συμβιβασμό και να μην υπαγορεύονται οι μεταρρυθμίσεις από το εξωτερικό", αναφέρει ακόμη ο αρθρογράφος.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM