Βρούτσης: Η επιστροφή χρημάτων στους συνταξιούχους θα γίνει στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών

Βρούτσης: Η επιστροφή χρημάτων στους συνταξιούχους θα γίνει στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Διευκρινίσεις για την επιστροφή χρημάτων σε όσους συνταξιούχους το δικαιούνται, έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

Η επιστροφή θα γίνει «μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών της οικονομίας» τόνισε ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα». «Περιμένουμε τις αποφάσεις του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου. Μετά την απόφαση που θα σεβαστούμε, θα τοποθετηθούμε πάντως στις ράγες της με τις δικές μας διαρθρωτικές αλλαγές πάνω στο νόμο» είπε ο κ. Βρούτσης εκφράζοντας την ελπίδα να μην επιβαρυνθεί ιδιαίτερα το ελληνικό δημόσιο από τις σχετικές αποφάσεις. 

Κάνοντας λόγο για προβλήματα που «κληροδότησε» η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός αναφέρθηκε στην υπόθεση των παχυλών συντάξεων καθώς και στις 65.000 συντάξεις χηρείας που δεν είχαν λάβει τις προβλεπόμενες αυξήσεις. Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως ειδικά για τις συντάξεις χηρείας, θα δοθεί προτεραιότητα στην έκδοση όσων εκκρεμούν. 

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του ασφαλιστικού συστήματος, από πρώτη Ιανουαρίου έπαιρναν συντάξεις στα "τυφλά" χωρίς να συνοδεύονται από εκκαθαριστικό», είπε χαρακτηριστικά. «Ήρθε ο Συνήγορος του Πολίτη με απόφαση απαίτησε να εκδοθούν, τον αγνόησε η προηγούμενη κυβέρνηση και ερχόμαστε εμείς δεσμευμένοι με την προεκλογική τοποθέτηση και σήμερα στη γραμμή της διαφάνειας λέμε ότι θα εκδοθούν αυτό τον μήνα».

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, οι αρμόδιοι του υπουργείου διαπίστωσαν ότι 222.983 περιπτώσεις συντάξεων δεν έχουν επανυπολογιστεί, χαρακτηρίζοντας «άθλο» την έκδοση περίπου 1,7 εκατομμυρίων εκκαθαριστικών που δεν είχαν εκδοθεί, μέσα στον μήνα.

Κλείνοντας, διαβεβαίωσε ότι κυβέρνηση της ΝΔ είναι «ενάντια στην ασυδοσία εργοδοτών που χρησιμοποιούν τη μερική απασχόληση ως πρόσχημα για πλήρη απασχόληση» και δεσμεύθηκε ότι «όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε περιβάλλον μερικής απασχόλησης θα έχουν αυξημένη μισθοδοτική αντιμετώπιση για όσες ώρες εργάζονται επιπλέον».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΟΒΕΣΙ

Πολιτική / Μαρινάκης για Κοβέσι: «Όποιος την ακούσει καταλαβαίνει ότι τα περί συγκάλυψης είναι παραμύθια»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε ιδιαίτερα στο άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο αφορά την ποινική ευθύνη υπουργών, λέγοντας ότι «όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να αλλάξει»
LIFO NEWSROOM