Βρετανία: Ξεκινούν στις 19 Ιουνίου οι διαπραγματεύσεις για το Brexit

Βρετανία: Ξεκινούν στις 19 Ιουνίου οι διαπραγματεύσεις για το Brexit Facebook Twitter
0

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει επ' ουδενί καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, που θα αρχίσουν τη 19η Ιουνίου, καλώντας ταυτόχρονα τους ψηφοφόρους να της δώσουν μια ισχυρή εντολή στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα.


Οι Βρετανοί καλούνται στις κάλπες την 8η Ιουνίου καθώς η Μέι προκήρυξε πρόωρες εκλογές με στόχο να ενισχύσει την πλειοψηφία των Συντηρητικών ενόψει των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το προβάδισμα των Τόρις παρότι αρχικά ήταν τεράστιο έχει μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.


«Αυτές οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν μόλις 11 ημέρες μετά την ημέρα των εκλογών και δεν μπορεί να υπάρξει κανένας τρόπος να αναβληθούν. Δεν θα είναι δυνατό να αναβληθούν. Οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί», επέμεινε η Μέι ενώπιον υποστηρικτών της σε μια εκδήλωση στο Λονδίνο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM