Βενιζέλος: «Στόχος, αυτά τα μέτρα να είναι τα τελευταία»

Βενιζέλος: «Στόχος, αυτά τα μέτρα να είναι τα τελευταία» Facebook Twitter
2

Με μια μεγάλη (σε διάρκεια) ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου πριν από λίγο στο Μουσείο Μπενάκη άρχισε η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τα 38 χρόνια του κινήματος.  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε με φόντο το νέο έμβλημα του κόμματος που είναι και πάλι ο πράσινος ήλιος, ο οποίος όμως έχει πλέον επτά ακτίνες από εννέα και έχει αποκτήσει σκιές. Οι επτά αυτές ακτίνες συμβολίζουν τους άξονες του κινήματος που σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο είναι : 1)Εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα, 2) δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία, 3) κράτος δικαίου, 4) κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη, 5) δημιουργία, εργασία, παραγωγή, ανάπτυξη, 6) ευρωπαϊκή φυσιογνωμία 7) οικολογική ευαισθησία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Βενιζέλου έγινε αναφορά και στα επιτεύγματα του παρελθόντος αλλά βέβαια και στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Ενώ μιλούσε ο πρόεδρος του κινήματος, μπήκε στην αίθουσα ο Γιώργος Παπανδρέου που δημοσιεύματα τον ήθελαν να παραμένει στο Κέιπ Τάουν, όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες. Κατά την είσοδο του ακούστηκαν χειροκροτήματα και το σύνθημα «Παπανδρέου-Παπανδρέου» ενώ κάποιοι πάνω στη «μέθη» της  στιγμής, το παράκαναν λίγο φωνάζοντας το επί εποχής Σημίτη (ο οποίος πήγε στην εκδηλωση) κραταιό σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό». Ο  Ευάγγελος Βενιζέλος διέκοψε την ομιλία του για να καλωσορίσει το «Γιώργο» και να του πει ότι έχασε τα συγχαρητήρια που του έδωσε στην αρχή της ομιλίας για την επανεκλογή του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Για τα λάθη του κινήματος ο Ε. Βενιζέλος είπε: «Δεν είμαστε ως παράταξη καθόλου άμοιροι ευθυνών για τα γονίδια λαϊκισμού και δημαγωγίας που υπάρχουν μέσα στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα».

Σε αναφορά του στα νέα μέτρα ο κ. Βενιζέλος είπε ότι στόχος είναι το νέο πακέτο μέτρων να αποτελέσει το τελευταίο σκληρό και επώδυνο για τον ελληνικό λαό.

Από τη σεμνή τελετή, απουσιάζουν υψηλά στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης οι οποίοι επικαλέστηκαν ανειλημμένες υποχρεώσεις. Απούσα και η Αννα Διαμαντοπούλου, η απουσία της οποίας χαρακτηρίστηκε από συνεργάτες της ως «απόφαση πολιτική».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM