Αποστολάκης: Ψυχραιμία, δεν είναι τόσο πιθανό ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Αποστολάκης: Ψυχραιμία, δεν είναι τόσο πιθανό ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, εμφανίστηκε απόψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξήγησε ότι «δεν είναι τόσο πιθανό» ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο: «Αυτά που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Τούρκοι είναι πάρα πολλά. Δεν θέλουν να προσθέσουν και κάτι ακόμα». Όπως άλλωστε δήλωσε η ελληνική πλευρά προσπαθεί ώστε οι προκλητικές ενέργειες να σταματήσουν «εδώ και τώρα».

Μετά την χθεσινή, έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πάντως, κυβερνητικές πηγές ξεκαθάρισαν ότι ο Ευάγγελος Αποστολάκης δεν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, για να εκτελέσει απερίσπαστος το έργο του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο ίδιος διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που οι Τούρκοι προχωρήσουν σε μια ενέργεια παρόμοια με όσα επιχειρεί στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Σχετικά με τα μέτρα Ελλάδας και Κύπρου ο ΥΕΘΑ διαβεβαίωσε ότι έχουν γίνει ήδη πολλές ενέργειες από τότε που ξεκίνησε το πρόβλημα με τις παράνομες γεωτρήσεις. «Ήδη υπάρχει συντονισμός ενεργειών με την Κυπριακή Δημοκρατία και όλη αυτή η υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από άλλες χώρες προέκυψε από συντονισμένες ενέργειες. Σε πρώτη φάση ήταν αυτά που μπορούσαν να γίνουν. Αν δεν σταματήσει η Τουρκία θα πάμε σε περαιτέρω ενέργειες και αυτή θα είναι η προσπάθεια, όπως συνεννοήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αναστασιάδη, θα προσπαθήσουμε να επιβληθούν κυρώσεις».

Τι θα γίνει σε περίπτωση παραβίασης της ελληνικής ΑΟΖ

Σχετικά με το πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα αν η Τουρκία προσπαθήσει να παραβιάσει την Ελληνική ΑΟΖ ο κ. Αποστολάκης ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτραπεί στη γειτονική χώρα να φτάσει σε αυτό το σημείο και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειε. «Είναι παραβίαση κυριαρχικού δικαιώματος και δεν πρέπει να το ανεχθούμε. Υπάρχουν σχέδια, έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για αυτό το ενδεχόμενο, υπάρχει ετοιμότητα για να γίνει αυτό που πρέπει (...) η ευχή είναι να μην προκύψει και όλες οι προσπάθειες που γίνονται είναι για να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Γιατί τότε τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ δύσκολα», σχολίασε ο υπουργός υπογραμμίζοντας ωστόσο πως θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία καθώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ευάγγελου Αποστολάκη στον ΑΝΤ1

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ