Ένταση επικράτησε σήμερα στο χωριό Σταγιάτες Πηλίου κατά την επίσκεψη του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου

 

Ο Αχιλλέας Μπέος, μετέβη στην περιοχή με συνοδεία αστυνομικών. Η παρουσία του προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων οι οποίοι με δημοψήφισμα αποφάσισαν να διαχειρίζονται μόνοι τους την υδροδότηση του χωριού τους. Στο ψήφισμά τους οι κάτοικοι σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι οι Σταγιάτες πηγάζουν από την Κρύα Βρύση και η μακραίωνη ιστορία του χωριού και οι παραδόσεις του είναι άρρηκτα δεμένες μαζί της.

 

Ο δήμαρχος Βόλου κατηγόρησε τους κατοίκους ότι έχουν κάνει κατάληψη στο μουσείο της περιοχής και ότι δεν αφήνουν τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας να μπει στο κοινοτικό γραφείο και έγινε αποδέκτης μαζικών αντιδράσεων και αποδοκιμασιών.

 

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ο Αχιλλέας Μπέος ακούγεται να λέει πως «δεν είπα όλο το χωριό κοπρίτες αλλά δέκα άτομα».

 

«Άσε τις μαγκιές», λέει σε κάποιον κάτοικο. 

 

 

«Είσαι άσχετος», φώναζαν στον δήμαρχο και του ζητούσαν να φύγει. «Αφήστε τον να εκτεθεί». «Όχι ο τσαμπουκάς στους Σταγιάτες, έξω ρε», του έλεγαν. «Το χωριό δεν είναι ιδιοκτησίας σας», φώναζε ο δήμαρχος. «Δεν έχεις επιχειρήματα, φύγε από δω κοπρίτη. Πάρε το σινάφι σου και φύγετε», του έλεγαν οι κάτοικοι.

 

«Θα αλλάξουμε τις κλειδαριές και αν συνεχίσουν να παρανομούν υπάρχουν οι αναφορές και το αυτόφωρο. Ας το καταλάβουν όλα αυτά είναι ιδιοκτησία της πόλης, δεν τους ανήκει τίποτα», είπε για το μουσείο.

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αχιλλέας Μπέος έχει ανοίξει πόλεμο με το χωριό για το νερό και είχε επιτεθεί κατά Αλκίνοου Ιωαννίδη ο οποίος στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων.

 

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έδωσε στη δημοσιότητα ένα τραγούδι που ηχογράφησε με τα παιδιά του χωριού.