ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Αντώνης Σαμαράς: Την περίοδο 2012-14 ξαναστήσαμε τη χώρα στα πόδια της

Αντώνης Σαμαράς: Την περίοδο 2012-14 ξαναστήσαμε τη χώρα στα πόδια της Facebook Twitter
George Vitsaras / SOOC
0

«Η υπέρβαση που χρειαζόμαστε σήμερα είναι μεταρρυθμιστική, πατριωτική, δημοκρατική και αξιακή. Όλα έχουν ήδη ξεκινήσει, την περίοδο 2012-14. Το Κίνημα Αλλαγής είναι απαραίτητος εταίρος αυτής της μεγάλης σύγκλισης. Άλλωστε, έχουμε πια κοινό έργο να υπερασπιστούμε...».

Αυτό τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε άρθρο του στην Καθημερινή με τίτλο: «Υπερβάσεις, συγκρούσεις και συγκλίσεις».

Ο κ. Σαμαράς απαριθμεί τα πεπραγμένα των 2,5 χρόνων διακυβέρνησης της περιόδου 2012-2014, αναφέροντας ότι «τότε ξαναστήσαμε τη χώρα στα πόδια της και της ξαναδώσαμε το δικαίωμα στην Ελπίδα!».

Στον αντίποδα, αναφέρει ότι «σήμερα η Ελλάδα υποχωρεί και σε ανταγωνιστικότητα και στη μάχη κατά της διαφθοράς και στις αναπτυξιακές προοπτικές. Παντού! Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει, όχι απλώς το "παλιό", αλλά το χειρότερο από το "παλιό"!».

«Τώρα», προσθέτει, «πρέπει να ξανακτίσουμε στα ερείπια που αφήνει πίσω του. Και να οικοδομήσουμε πάλι τις απαραίτητες συγκλίσεις», διευκρινίζοντας ότι όμως «δεν μπορούν να συγκλίνουν αυτοί που θέλουν να πάνε τη χώρα μπροστά, με όσους πασχίζουν να την ξανασύρουν πολύ πίσω».

Ο κ. Σαμαράς καταλήγει πως «για να υπάρξει αληθινή υπέρβαση και αποτελεσματική σύγκλιση, το παλιό που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά! Και οριστικά...», τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αναδειχτεί σε «πόλο αντισυσπείρωσης».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

LiFO politics / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM