Αντιδράσεις μετά την ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη από την «απαγορευμένη παράσταση» δελφινιών

Αντιδράσεις μετά την ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη από την «απαγορευμένη« παράσταση δελφινιών Facebook Twitter
0

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την επίσκεψή του στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο όπου παρακολούθησε σόου με δελφίνια, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία.

Μεταξύ των καρέ που δημοσίευσε ο υπουργός ήταν και μερικά από δελφίνια να συμμετέχουν σε παράσταση, κατά παράβαση του κανονιστικού πλαισίου 4830/2021. Η φωτογραφία, μάλιστα, τραβήχτηκε από το δελφινάριο για το οποίο έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας από τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

«Σήμερα το πρωί με την Ευγενία Μανωλίδου και τον Αλκαίο μας πήγαμε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Περάσαμε φανταστικά και πραγματικά ο μικρός μας ενθουσιάστηκε. Αξίζει τον κόπο να πάτε με τα παιδιά σας και να δουν από κοντά όλα αυτά τα υπέροχα ζώα» έγραψε στην ανάρτησή του.

Δημοσίευσε και βίντεο από τα «παιχνίδια των εκπαιδευτών με τα δελφίνια», όπως έγραψε.

Η Ειδική Γραμματεία, γνωστοποίησε – μέσω Facebook – πως επικοινώνησε σχετικά με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Η Ειδική Γραμματεία επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να πράξει τα δέοντα, μετά τη δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού με δελφίνια που φαίνεται να συμμετέχουν σε παράσταση κατά παράβαση του κανονιστικού πλαισίου 4830/2021 και μάλιστα σε δελφινάριο του οποίου έχει ανακληθεί η άδεια από το 2020. Πραγματοποιείται και σχετικός έλεγχος στο σημείο από κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ».

«Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 23 παράγραφος 2 απαγορεύεται η συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους παραστάσεις, μη εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών παραστάσεων» συμπληρώνει η Γραμματεία και καταλήγει αναφέροντας πως «ο βασικός στόχος της νεοσύστατης Ειδικής Γραμματείας είναι η εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου για την ευζωία των ζώων (συντροφιάς) και καθημερινά εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολιτική / Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Ας είναι το νέο έτος μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια ζωή και λιγότερη στρεψοδικία και τοξικότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM