Αντιδράσεις για τον Πολάκη που έπινε καφέ και απουσίαζε στις ερωτήσεις βουλευτών

Αντιδράσεις για τον Πολάκη που έπινε καφέ και απουσίαζε στις ερωτήσεις βουλευτών Facebook Twitter
Φωτό: protothema.gr
3

Την έντονη αντίδραση του βουλευτή του Ποταμιού Κωνσταντίνου Μπαργιώτα προκάλεσε η απουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη από την Ολομέλεια κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, όπου ο βουλευτής ανέμενε να του απαντήσει ο κ. Πολάκης σε επίκαιρη ερώτησή του για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Κατά την εκφώνηση της ερώτησης του κ. Μπαργιώτα, ο προεδρεύων Δημήτρης Κρεμαστινός ανακοίνωσε στο Σώμα ότι ο κ. Πολάκης, δεν θα απαντήσει στην ερώτηση, επικαλούμενος φόρτο εργασίας.

Στο άκουσμα της αιτιολόγησης εκ μέρους του κ. Πολάκη, αμέσως παρενέβη ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος βρισκόταν στην Ολομέλεια αναμένοντας να απαντηθεί δική του επίκαιρη ερώτηση, για να πει πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, βρισκόταν στο καφενείο.

«Δεν είναι σωστό να υπάρχει λασπολογία εναντίον των υπουργών. Είναι αδιανόητο να λέγεται ότι είναι στο καφενείο οι υπουργοί που απουσιάζουν», είπε ο παριστάμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ακούγοντας τον κ. Κεγκέρογλου, για να αντιδράσει εκ νέου ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, λέγοντας: «Εγώ δεν λασπολογώ. Ο φόρτος εργασίας στο καφενείο είναι εμπαιγμός του Κοινοβουλίου». «Πάντως το Προεδρείο της Βουλής, δεν είναι αρμόδιο να κυνηγάει υπουργούς αν είναι εντός ή εκτός Βουλής» ανέφερε με τη σειρά του ο κ. Κρεμαστινός.

Κατόπιν του περιστατικού, ο ερωτών βουλευτής του Ποταμιού, Κ. Μπαργιώτας, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση καταλογίζοντας στον κ. Πολάκη «περιφρόνηση στο Κοινοβούλιο», αφού -όπως αναφέρει- «φαίνεται πως για κάποιους ένας φραπές στο κυλικείο της Βουλής είναι σημαντικότερος από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο». Επίσης, αναφέρει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ακύρωσε τη συζήτηση της σημαντική αυτής επίκαιρης ερώτησης, επικαλούμενος φόρτο εργασίας, ενώ «άραξε κυριολεκτικά με τις ώρες στο καφενείο της Βουλής, απολαμβάνοντας τον φραπέ του».

«Στο μεταξύ, τα θύματα της γρίπης ξεπέρασαν τα εκατό, δεκάδες ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά ο "πολύς" κ. Πολάκης δεν νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει ούτε τη Βουλή ούτε την κοινωνία. Δεν δείχνει καν να αντιλαμβάνεται το θεσμικό του ρόλο ούτε και τις ολέθριες επιπτώσεις που έχει η ανεπάρκεια του», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μπαργιώτας.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM
ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM