Αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ: Συνάντηση Μητσοτάκη με Τσούνη- Ομιλία σήμερα στη Βουλή

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ: Συνάντηση Μητσοτάκη με Τσούνη- Ομιλία σήμερα στη Βουλή Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα, Πέμπτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη.

Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ (MDCA).

Στόχος η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας- ΗΠΑ

Η απόφαση να ψηφιστεί σήμερα, λίγες ημέρες πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον και την συνάντηση που θα έχει στον Λευκό Οίκο με τον Τζο Μπάιντεν, δεν είναι τυχαία.

Κατά την χθεσινή ομιλία του, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής που εκλέχθηκε στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο επικείμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ και την συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο, σημειώνοντας πως το μήνυμα που θα μεταφέρει θα είναι ενίσχυση της Ελλάδας γεωπολιτικά, αμυντικά, και οικονομικά τα τελευταία τρία χρόνια.

«Το κύρος της χώρας μας είναι πολύ αυξημένο σε σχέση με αυτό το οποίο ήταν τον Ιούλιο του 2019, όταν ο ελληνικός λαός μάς εμπιστεύτηκε την διακυβέρνηση του τόπου. Και αυτό είναι το μήνυμα το οποίο θα μεταφέρω στην επίσημη επίσκεψη την οποία θα κάνω στη Ουάσιγκτον, όπου τη Δευτέρα θα έχω την ευκαιρία να συναντήσω και να συζητήσω εκτενώς με τον πρόεδρο Μπάιντεν», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού

Στη σημερινή ομιλία του, από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να σταθεί στην σημασία που έχει για την χώρα η ισχυροποίηση των συμμαχιών της, υπογραμμίζοντας το αυξημένο κύρος στους κόλπους των ευρωατλαντικών οργανισμών.

Ξεχωριστή αναφορά θα κάνει στα οφέλη που προκύπτουν από την Συμφωνία για την αμυντική θωράκιση της χώρας έναντι οποιασδήποτε απειλής και την θωράκιση εθνικά ευαίσθητων περιοχών, όπως η Αλεξανδρούπολη, που περιλαμβάνεται στην επέκταση της.

Επιπλέον θα υποστηρίξει η MDCA, όπως και αυτή με την Γαλλία είναι η ισχυρότερη ασπίδα απέναντι και στις προκλήσεις της Τουρκίας, καθώς σκοπεύει να αναφερθεί και στην τουρκική παραβατικότητα, όπου θα επισημάνει τους κινδύνους που απορρέουν για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή.

Τέλος, αναμένεται να εξαπολύσει νέα επίθεση προς την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει την Συμφωνία. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM