20 ΧΡΟΝΙΑ LIFO

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση άφησε ανεξέλεγκτη την τηλεργασία επί 5 μήνες - Κατάχρηση χωρίς κανόνες

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση άφησε ανεξέλεγκτη την τηλεργασία επί 5 μήνες - Κατάχρηση χωρίς κανόνες Facebook Twitter
0

Η βουλευτής και τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστερημένα αντανακλαστικά, στο ζήτημα προστασία των εργαζομένων που εν μέσω πανδημίας συνεχίζουν να απασχολούνται με καθεστώς τηλεργασίας

Με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας ότι θα καταθέσει νομοσχέδιο, η πρώην υπουργός Εργασίας κατηγορεί το υπουργείο πως «επί πέντε μήνες, μετά τα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας, και ενώ οι επιχειρήσεις είχαν αποκτήσει με απόφαση της κυβέρνησης τη δυνατότητα να επιβάλλουν μονομερώς τηλεργασία, άφησε χωρίς κανέναν έλεγχο και κανόνες την εφαρμογή της οδηγώντας σε γενικευμένη κατάχρηση».

Η κα Αχτσιόγλου σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε εγκαίρως ότι τα νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας επιβάλλουν τη διαμόρφωση ενός αυστηρού πλαισίου εφαρμογής και ελέγχου της τηλεργασίας, το οποίο θα προστατεύει απόλυτα τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, την τήρηση του ωραρίου, την προσωπική και οικογενειακή ζωή τους» και πως ήδη έχει καταθέσει δημόσια τέσσερις άξονες με αναγκαία μέτρα και αυστηρούς κανόνες εφαρμογής της τηλεργασίας.


«Ο κ. Βρούτσης χειρίζεται με επικοινωνιακά κριτήρια ένα ακόμη σοβαρό θέμα. Αντί να προαναγγέλλει μέτρα έπρεπε να τα έχει ήδη λάβει», σχολιάζει η κα Αχτσιόγλου.

«Για το πραγματικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου θα αναμένουμε την κατάθεσή του, χωρίς μεγάλες προσδοκίες από την κυβέρνηση της μείωσης μισθών και της ακραίας ελαστικοποίησης της εργασίας. Μέχρι τότε -για τον κ. Βρούτση- οι εργαζόμενοι σε καθεστώς τηλεργασίας μπορούν να περιμένουν».

Πολιτική
0

20 ΧΡΟΝΙΑ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM