Αχτσιόγλου: Χαλαρή εποπτεία μετά την «καθαρή έξοδο»

Αχτσιόγλου: Χαλαρή εποπτεία μετά την «καθαρή έξοδο» Facebook Twitter
SOOC
0

Αισιόδοξη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε σε ομιλία της στο Δημαρχείο Βόλου, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου.

«Στις 21 Μαΐου θα έχουμε τελειώσει με την αξιολόγηση και από τον Αύγουστο βγαίνουμε οριστικά από τα προγράμματα αυστηρής επιτροπείας», διαβεβαίωσε η κα Αχτσιόγλου, εκτιμώντας πως η χώρα θα είναι αυτόνομη χρηματοδοτικά.

Η υπουργός επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης για «οριστική και καθαρή έξοδο» της χώρας από τα μνημόνια.

«Το μόνο που θα έχουμε από πλευράς θεσμών, θα είναι μια χαλαρή εποπτεία, όπως έχει γίνει και με τις άλλες χώρες, δηλαδή Πορτογαλία, Κύπρο, Ιρλανδία, όταν τελείωσαν με τα μνημόνια. Εμείς θα στέλνουμε κάποιες πληροφορίες για τα δημοσιονομικά του κράτους και θα υπάρχουν ενδεχομένως κάποιες συστάσεις, αν κάτι δεν πάει καλά», διευκρίνισε.

Σε ό,τι αφορά την επιδιωκόμενη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η κα Αχτσιόγλου είπε πως η Ελλάδα συζητά την εφαρμογή του γαλλικού μηχανισμού, «σύμφωνα με τον οποίο τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα είναι ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξης της χώρας».

Η ίδια υποστήριξε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ρύθμισε τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά προβλήματα, παρά το γεγονός ότι παρέλαβε «καμένη γη, βαθιά ελλειμματικά ταμεία, 400.000 συντάξεις να εκκρεμούν και ας είχαν προηγηθεί 11 συνεχείς περικοπές συντάξεων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Κλείνοντας, η υπουργός διαβεβαίωσε ότι μετά τον Αύγουστο, θα τεθούν εκ νέου σε ισχύ οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και, μόλις η χώρα βγει από τα μνημόνια,  θα θεσμοθετηθεί «πραγματικός κατώτατος μισθός προς τα πάνω».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν αποκλείονται νέες διασπάσεις στα κόμματα»

LiFO politics / «Δεν αποκλείονται νέες διασπάσεις στα κόμματα»

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της OpinionPoll Ζαχαρίας Ζούπης συζητά με τη Βασιλική Σιούτη τα μηνύματα των Ευρωεκλογών και εξηγεί πως αν τα κόμματα δεν τα λάβουν σοβαρά υπόψιν, θα τα βρουν μπροστά τους ως γενικευμένη κρίση πολιτικής εκπροσώπησης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ