Αχτσιόγλου για φοιτητική στέγη: Βαθύ κοινωνικό πρόβλημα, αλλά υπάρχει λύση

Αχτσιόγλου για φοιτητική στέγη: Βαθύ κοινωνικό πρόβλημα, αλλά υπάρχει λύση Facebook Twitter
Φωτ.: Dimitris Kapantais/SOOC
0

Για το θέμα της φοιτητικής στέγης τοποθετήθηκε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο για «ένα βαθύ κοινωνικό πρόβλημα».

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Έφη Αχτσιόγλου επεσήμανε πως η «αρχή της φοιτητικής ζωής θα έπρεπε να είναι μια στιγμή γεμάτη προσμονή. Προσμονή για τον κόσμο της γνώσης, της προσωπικής ελευθερίας, των απεριορίστων ευκαιριών», αντ΄αυτού, ωστόσο οι νέοι φοιτητές και οι οικογένειές τους βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα μεγάλο πρόβλημα.

«Αντί για αυτό, για χιλιάδες οικογένειες η χαρά για την επιτυχία των νέων ανθρώπων αντισταθμίζεται από το άγχος. Άγχος για το κόστος σπουδών και κυρίως άγχος για το κόστος της φοιτητικής στέγης» ανέφερε, ειδικότερα. 

«Πρόκειται για ένα βαθύ κοινωνικό πρόβλημα» σημείωσε και συμπλήρωσε πως «σε πολλές περιοχές συνδέεται με το άναρχο μοντέλο της τουριστικής ανάπτυξης, σε όλες με την εκρηκτική άνοδο στις τιμές των ενοικίων. Οδηγεί στο μαρασμό των περιφερειακών πανεπιστημίων και στη συρρίκνωση του δικαιώματος των φοιτητών και των φοιτητριών σε αξιοπρεπείς συνθήκες σπουδών».

Καταλήγοντας η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε πως λύση υπάρχει. «Τράπεζα Στέγης, κανόνες και έλεγχος στη βραχυχρόνια μίσθωση, αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για κατασκευή φοιτητικών εστιών».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM