ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Άγκυρα: Είμαστε ενάντια σε προκλητικές ενέργειες σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο

Άγκυρα: Είμαστε ενάντια σε προκλητικές ενέργειες σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο Facebook Twitter
0

Η Τουρκία είναι ενάντια σε προκλητικές ενέργειες και ανεύθυνες δηλώσεις για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της γειτονικής χώρας, Γιασάρ Γκιουλέρ. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, επεσήμανε επίσης πως οι συζητήσεις Ελλάδας- Τουρκίας για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν στο μέλλον. 

Την Παρασκευή, ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις ελληνικής και τουρκικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα, με αντικείμενο την υλοποίηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, σκοπός της συνάντησης, η οποία αποτελεί την πρώτη από μία σειρά συναφών τέτοιων συναντήσεων που έχει συμφωνηθεί να διεξαχθούν, ήταν η - σε τεχνικό επίπεδο - διερεύνηση δραστηριοτήτων και ενεργειών εντός του πλαισίου Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, για την πρόληψη και αποφυγή εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης δέχθηκε στο γραφείο του, τους επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας τάχθηκε με δηλώσεις του υπέρ της διατήρησης του δίαυλου επικοινωνίας με την Τουρκία και έστειλε μήνυμα για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο.

«Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ανοιχτό αυτόν τον δίαυλο και η προσπάθεια θα είναι να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, κατά την επίσκεψή του στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

Κάνοντας ειδική αναφορά στη «συζήτηση μεταξύ των δύο Μικτών Επιτροπών, με αντικείμενο τη συζήτηση των υφιστάμενων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)», έθεσε ως στόχο τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο και τον τερματισμό των ανησυχιών για την εκδήλωση κάποιου θερμού, ανεξέλεγκτου επεισοδίου.

Γνωστοποίησε δε, ότι «η προσπάθεια και το πνεύμα της συζήτησης είναι καλό», ενώ διευκρίνισε ότι «ασχολούμαστε με θέματα που σχετίζονται με τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

« 

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM