Άγκυρα: Είμαστε ενάντια σε προκλητικές ενέργειες σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο

Άγκυρα: Είμαστε ενάντια σε προκλητικές ενέργειες σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο Facebook Twitter
0

Η Τουρκία είναι ενάντια σε προκλητικές ενέργειες και ανεύθυνες δηλώσεις για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της γειτονικής χώρας, Γιασάρ Γκιουλέρ. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, επεσήμανε επίσης πως οι συζητήσεις Ελλάδας- Τουρκίας για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν στο μέλλον. 

Την Παρασκευή, ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις ελληνικής και τουρκικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα, με αντικείμενο την υλοποίηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, σκοπός της συνάντησης, η οποία αποτελεί την πρώτη από μία σειρά συναφών τέτοιων συναντήσεων που έχει συμφωνηθεί να διεξαχθούν, ήταν η - σε τεχνικό επίπεδο - διερεύνηση δραστηριοτήτων και ενεργειών εντός του πλαισίου Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, για την πρόληψη και αποφυγή εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης δέχθηκε στο γραφείο του, τους επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας τάχθηκε με δηλώσεις του υπέρ της διατήρησης του δίαυλου επικοινωνίας με την Τουρκία και έστειλε μήνυμα για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο.

«Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ανοιχτό αυτόν τον δίαυλο και η προσπάθεια θα είναι να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, κατά την επίσκεψή του στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

Κάνοντας ειδική αναφορά στη «συζήτηση μεταξύ των δύο Μικτών Επιτροπών, με αντικείμενο τη συζήτηση των υφιστάμενων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)», έθεσε ως στόχο τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο και τον τερματισμό των ανησυχιών για την εκδήλωση κάποιου θερμού, ανεξέλεγκτου επεισοδίου.

Γνωστοποίησε δε, ότι «η προσπάθεια και το πνεύμα της συζήτησης είναι καλό», ενώ διευκρίνισε ότι «ασχολούμαστε με θέματα που σχετίζονται με τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

« 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM