Αβραμόπουλος: Τρία εκατομμύρια πρόσφυγες περιμένουν στην Τουρκία για να περάσουν στην Ευρώπη

Αβραμόπουλος: Τρία εκατομμύρια πρόσφυγες περιμένουν στην Τουρκία για να περάσουν στην Ευρώπη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
0

Η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαρτάται από την έκβαση της αντιμετώπισης του οξύτατου προσφυγικού ζητήματος, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ίδιο τον κ. Αβραμόπουλο για την προσπάθεια που έχουν κάνει για την εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, προέτρεψε να μην επαναπαυθούμε γιατί -όπως σημείωσε- το πρόβλημα είναι μπροστά μας και ενδεχόμενη χαλάρωση θα επέτρεπε στην Τουρκία να μην τηρήσει τους όρους της Συμφωνίας, γεγονός που θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα μέσα στο καλοκαίρι.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε από την πλευρά του, ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, τόσο για θέματα που αφορούν τη μετανάστευση και το προσφυγικό όσο και σε θέματα ασφαλείας.

«Για όλα αυτά χρειάζεται τουλάχιστον στην Ελλάδα εθνική συναντίληψη» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και προσέθεσε ότι οι απειλές που προβάλλουν στον ορίζοντα έχουν να κάνουν και με την ευρύτερη γειτονιά μας, όπου γεωπολιτικά η χώρα μας καλείται να διαδραματίσει έναν ευρύτερο σταθεροποιητικό ρόλο.

Aναφερόμενος στη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής της γιατί, όπως παρατήρησε, εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα υποστούμε τις επιπτώσεις από τη μη εφαρμογή της.

Παράλληλα, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στην Τουρκία βρίσκονται περίπου τρία εκατομμύρια πρόσφυγες και στα βόρεια αφρικανικά παράλια 500.000, που περιμένουν τη στιγμή, στα χέρια αδίστακτων διακινητών, να περάσουν τη θάλασσα. Μάλιστα, τόνισε ότι Ιταλία και Ελλάδα βρίσκονται υπό πίεση αλλά σημείωσε ότι η Ευρώπη με την πολιτική της είναι κοντά τους.

Ειδική αναφορά έκανε στην άνοδο φαινομένων λαϊκισμού, ξενοφοβίας και εθνικισμού στο εσωτερικό της Ευρώπης, τα οποία και χαρακτήρισε ανησυχητικά και υπογράμμισε ότι χρειάζεται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο συναντίληψη, συνοχή και συνεννόηση και τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει έναν κεντρικό ρόλο ως ακρίτας της Ευρώπης αλλά και ως ένα από τα σημαντικότερα μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM